Kroatië heeft Nederland indirect verslagen en staat in de finale

Bruno Petkovic, die als invaller aan het begin van de verlenging inviel en teamgenoot van Josip Drmic bij Dinamo Zagreb, scoorde in de 98e minuut met een knap schot van bijna 20 meter het beslissende derde doelpunt voor de Kroaten. Na 17 minuten nam de opnieuw goed spelende oude coach Luka Modric de beslissing vanaf de penaltystip.

Dat er überhaupt extra tijd kwam, kwam door de late gelijkmaker van de Nederlandse clown. In de zesde minuut extra tijd zorgde Noah Lang voor de 2-2 voor het jonge Nederlandse team.

Het stadion is bijna uitverkocht

Voor een late gelijkmaker verspeelde de thuisploeg een voorsprong via Donyell Malen. Andrej Kramaric vanaf de penaltystip na een overtreding op Modric (55e minuut) en Mario Pasalic op aangeven van Luka Ivanosek (72e) scoorden twee goals voor de derde in het WK in De Quibi Stadion, dat zo goed als verkocht is aan landskampioen Feyenoord Rotterdam. .

De laatste concurrent van de Kroaten in de zoektocht naar de eerste titel in de geschiedenis van de bond is de winnaar van donderdag de wedstrijd tussen Europees kampioen Italië en Spanje, runners-up in de Nations League in 2021. Daarvoor speelt Oranje tegen de verliezer in de tweede helft. – Eindelijk naar plaats 3.

Jonge spelers versus oude mensen

Terwijl de Nederlanders, die na het WK onder Koeman terugkeerden naar een traditionele 4-3-3, begonnen op een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, is het Kroatische nationale team gezien hun aanhoudend sterke prestaties nog ver weg. Het team van bondscoach Dalic bestond uit vijf spelers ouder dan 30 met bijna 800 interlands. In het duel tussen jeugd en routinier heeft geen van beide ploegen lange tijd overgewicht gehad, maar zijn de Kroaten wel degelijker geweest.

READ  Voetbal - Nauwkeurigheid bij het verscherpen - Lanceer een internationale wedstrijd voor de Damesvoetbalbond - Sport

Wil je geen nieuws meer missen? Download nu de Today-app:

Telegram kort en overzicht:

Nederland – Kroatië 2: 4 (2: 2, 1: 0) volgende

Rotterdam. – 47.500 toeschouwers. -SR Kovacs (ROU). – Doelpunten: 34. Paint 1: 0. 55. Kramaric (strafschop) 1-1. 72. Pasalic 1: 2. 96. Lang 2-2. 98 Petkovic 2: 3 116. Modric (penalty) 2: 4.

Opmerkingen: Kroatië zonder Gvardiol (geblesseerd links). 114- Hij raakte de lat. Voor reserveringen: 17. Kovacic. 24. Pasalic. 38. De Jong. 64. Brozovic. 93. Mijnwerkers. 116- Malakia.

resultaten. Het eindtoernooi in Nederland (Final Four). Halve finales. In Rotterdam: Nederland – Kroatië 2: 4 (2: 2, 1: 0) na tijd – op donderdag. In Enschede: Spanje – Italië (20.45 uur).

aanvullende programmatuur. op zondag. Finale (in Rotterdam): Kroatië-Spanje/Italië (20.45 uur). – Derde plaats (in Enschede): Nederland – Spanje/Italië (15.00 uur).