Het einde van het WK-sprookje van Zuid-Afrika tegen Nederland

Linneth Bernstein (links) en Jill Roord vieren feest na de openingstreffer van Nederland.Afbeelding: Hoeksteen

6 augustus 2023, 14:20 uur6 augustus 2023, 17:05 uur

Op het WK Dames in Australië en Nieuw-Zeeland versloeg Nederland Zuid-Afrika met 2-0 in de achtste finales.

De spelers van Andries Juncker kunnen blijven hopen op hun allereerste WK-titel. In de kwartfinales staat het team dat zich plaatste voor de WK-finale van 2019 vrijdag tegenover het Spaanse team dat Zwitserland versloeg.

In het Sydney Football Stadium bezorgde Jill Roord de Favorieten na een hoekschop een vroege voorsprong (negende). Het Zuid-Afrikaanse nationale team, dat voor het eerst de kwalificatierondes bereikte, hield goed stand, maar moest in de eerste helft vanwege blessures twee wissels doorvoeren. In de tweede helft nam Lyneth Bernstein de aanvankelijke beslissing (68) na een fatale fout van de Zuid-Afrikaanse doelman Cailin Swart.

Nederland – Zuid-Afrika 2:0 (1:0)
Sydney. – 40.233 toeschouwers. – Echte Yamashita (Japan).
Portalen: 9. Roord 1-0. 68. Bernstein 2-0.

(deppen/sda)

Alle WK-stadions in Nieuw-Zeeland en Australië

1/12

Bron: imago afbeeldingen / imago

Alisha Lyman en haar metgezellen duelleren in het ultieme raadduel

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Droomgoals, waanzinnige comebacks, zere hoofden – dit voetbalweekend had werkelijk alles.

Het is niet ongebruikelijk dat strafschopnemers buitenshuis worden uitgejouwd. Het komt echter zelden voor dat ze in hun thuisstadion te maken krijgen met gejoel, vooral als de stand 4-0 is voor de thuisploeg. En dat is precies wat er gebeurde met Salem Al Dosari, een trouwe Al Hilal-ziel die sinds 2011 deel uitmaakt van de club. Maar de fans vonden het niet leuk dat de 32-jarige de straf niet toekende aan nieuwe aanwinst Neymar. . Maar Al-Dosari legde het publiek snel het zwijgen op. Hij nam de strafschop met vertrouwen en verdubbelde deze in blessuretijd.