Frederic Feste verliest beide achterwielen!

(Motorsport-Total.com) – Nadat de sprintrace van de Formule 2 Dutch Grand Prix van zaterdag op Zandvoort vanwege regen werd afgelast en zonder punt werd gescoord, zorgde de hoofdrace van zondag voor meer spanning dan veel deelnemers misschien hadden. Ik hield van.

De safety car is meerdere keren gebruikt in de Formule 2

Uiteindelijk was er een overwinning van buitenaf voor Klement Novalac (Trident) en een ware deathmatch voor de favorieten, aangezien vijf van de zes beste coureurs in het kampioenschap zonder punten bleven. Het Prima-team met Frederic Feste veroorzaakte het vreemdste ongeval.

Tijdens een stop in ronde 11 waren de achterwielen van de Deen, die tweede staat in het kampioenschap, niet correct gemonteerd. Op hun beurt scheidden ze zich vrijwel gelijktijdig van de auto. De Mercedes Junior draaide en ze kon alleen maar hulpeloos toekijken terwijl haar wielen over de baan rolden.

Rijfouten van Bourchier, Iwasa en Doohan

Vlak voor dit bizarre incident ging kampioenschapsleider Theo Bourchier (ART) met pensioen. Bij de snelle bocht van het Shivlak verloor de Fransman door koude banden de controle over zijn auto, waardoor hij de baan verliet en tegen de barrière botste. Bourchier had eerder geluk omdat hij bij het betreden van de pitzone bijna in botsing kwam met de auto van Ishak Hajjar (Hitech).

Red Bull Junior Ayumu Iwasa (DAMS), derde in het kampioenschap, verloor de kans op kampioenschapspunten door een rijfout. Tijdens de herstart na de safety car-fase in ronde 4 remde de Japanse coureur bij het naderen van de eerste bocht en kwam in botsing met Koch Maini (Campos). Na een stop voor reparatie en een straf van 10 seconden voor het veroorzaken van de botsing eindigde Iwasa als dertiende.

Eerste Formule 2-overwinning in Novalac’s 56e race

Van de top vijf overall behaalde alleen Victor Martinez (ART) op de negende plaats twee punten. Maar de Alpine Junior-race verliep allesbehalve soepel. Bij de start moest hij in bocht 1 de grindbak in, nadat Juan Manuel Correa (Van Amersfoort) Oliver Biermann (Prema) voor hem ronddraaide.

In ronde 17 ontmoetten Martins en Pearman elkaar weer op de baan. Bij het uitkomen van bocht drie duwde de Fransman de Britse coureur van de baan. Berman raakte de vangrail en moest vervolgens zijn auto tot stilstand brengen. Martins kreeg voor deze actie een tijdstraf van 10 seconden.

Aan het einde van de race, die na alle ongelukken en verschillende safety car-fasen vanwege de tijdregel na 38 ronden van de geplande 40 ronden werd afgelast, was er de eerste Formule 2-overwinning voor Novalac, die een echte kampioen bleek te zijn. specialist in Zandvoort. . Een jaar geleden behaalde de Fransman zijn eerste F2-podium toen hij tweede werd in een sprintrace in Nederland. Maar in zijn 56e race eindigde Novalac pas voor de achtste keer in de punten.

PHM- en Boschung-chauffeurs missen punten

Met Zane Maloney (Carlin) en Jack Crawford (Hitec) behaalden twee Red Bull-junioren de tweede en derde plaats. Richard Verschoor (Van Amersfoort) miste in zijn thuisrace ternauwernood het podium als vierde. Roy Nissany en Josh Mason van het Duitse PHM-team bleven puntenloos op de twaalfde en vijftiende plaats, net als de Zwitser Ralph Buschong (Campos), die zestiende eindigde.

READ  Duitsland opnieuw voorlaatste in ESC - Cultuur en entertainment

Aan de top van het toernooi is er door het overlijden van de favoriet niets veranderd. Bourchier leidt met 168 punten, voor Vieste (156), Iwasa (134), Doohan (130) en Martins (122). Het Formule 2-kampioenschap gaat volgende week verder met races in Monza, gevolgd door een pauze van tweeënhalve maand tot het einde van het seizoen in Abu Dhabi eind november.