EK-kwalificatiewedstrijden: Nederland kwalificeert zich – recordzege voor Frankrijk – Sport

Nederland plaatste zich rechtstreeks voor het EK voetbal in Duitsland. Na een 1-0 (1-0) overwinning op Ierland zaterdag eindigde de ploeg van Ronald Koeman als tweede achter groepsleider Frankrijk en stelde zich daarmee een ticket voor het EK veilig. Roemenië en Zwitserland zullen in 2024 ook in Duitsland zijn.

Prof-Bundesliga-speler Wout Weghorst van TSG 1899 Hoffenheim scoorde al na twaalf minuten de 1-0 in Amsterdam. Na een aantal uitstaande kansen miste Oranje de wedstrijd vroeg. Maar Ierland was aanvallend zeer schadelijk.

Frankrijk scoort 14 doelpunten in één wedstrijd

Frankrijk, nummer twee op het WK en Groep A, vierde zijn grootste overwinning in de EK-kwalificatiewedstrijden met een 14-0 (7-0) overwinning op Gibraltar, ter vervanging van de 13-0 overwinning van Duitsland in San Marino in 2006. -old scoorde een doelpunt bij zijn debuut en bracht de stand op 3-0 (16e plaats), en kreeg een fatale fout toen hij op doel schoot en geblesseerd moest vertrekken. Ook Gibraltar-speler Santos kreeg een rode kaart. Aanvoerder Mbappé (30/strafschop/74/82) scoorde drie doelpunten, en Bayern München-speler Kingsley Coman (36/65) scoorde twee doelpunten.

Zwitserland mag uitkijken naar het EK in Duitsland. De Zwitsers kwamen niet verder dan een 1-1 (0-0) gelijkspel tegen Kosovo, maar werden wel tweede in Groep A met 17 punten. Augsburg-speler Ruben Vargas scoorde twee minuten na het einde van de eerste helft het Zwitserse doelpunt. Mohamed Hosseini kon gelijk maken (82).

Roemenië plaatst zich ook voor het EK. Met 2:1 (1:1) tegen Israël behaalde de ploeg van coach Eduard Iordnescu de eerste plaats. De wedstrijd vond plaats in Fliksüt, Hongarije, vanwege de terroristische aanval van Hamas op Israël op 7 oktober.

READ  voetbal | Nationaal team: Gundogan en het DFB-team - nu echt!