Een tegenvaller voor de overwinningen van Polen, Nederland en Denemarken: EK-kwalificatiewedstrijden

drHet Nederlands voetbalelftal vierde een belangrijke overwinning in de EK-kwalificatiewedstrijden. In Ierland won de ploeg van coach Ronald Koeman verdiend met 2-1 (1-1). Denemarken is er ook in geslaagd zich te bevrijden, terwijl Polen zich zorgen moet maken over zijn ticket voor het EK 2024 in Duitsland.

De Denen versloegen Finland, de voormalige koploper van Groep H, met 1-0 (0-0) en staan ​​nu op de tweede plaats in de kwalificatiewedstrijden. Aan de andere kant kreeg Polen de volgende bittere tegenslag in Groep E te verwerken met een score van 0:2 (0:1) in Albanië.

Hoffenheims invaller Foote Vigorst scoorde in Dublin in de 56e minuut het winnende doelpunt voor Orania. Cody Jacobo (19e, strafschop) had eerder de vroege voorsprong van Adam Idah (4e, handsstrafschop) gelijk gemaakt.

Nederland, dat afgelopen maart met 4-0 verloor van nummer twee Frankrijk, vierde ondanks een slechte prestatie in de eerste helft zijn derde overwinning in de vierde kwalificatiewedstrijd. Met negen punten staat de ploeg qua punten gelijk met Griekenland, dat nog één wedstrijd heeft gespeeld, en in groep B de tweede plaats bezet achter Frankrijk (15 punten).

Pierre-Emil Hojbjerg scoorde in de 86e minuut het winnende doelpunt voor Denemarken. Lukas Hradecky gaf de doelman van Leverkusen met een afstandsschot geen enkele kans.

Na zes van de tien wedstrijden staan ​​de halvefinalisten van Euro 2021 nipt voor op Finland en Kazachstan (beide twaalf) met dertien punten. De nieuwe koploper is Slovenië, dat San Marino met 4-0 (2-0) versloeg en één doelpunt meer scoorde dan de Denen, met hetzelfde puntenaantal en hetzelfde doelsaldo.

READ  Nederland: Gedeeltelijke afsluiting van coronavirus zal waarschijnlijk eerste effecten vertonen

In Albanië kon voormalig wereldvoetballer Robert Lewandowski, die in de basis stond, Polen niet behoeden voor een derde nederlaag in de vijfde kwalificatiewedstrijd. Jaser Asani (37) en Merlind Dakko (62) scoorden voor de nieuwe koploper uit Albanië.

Polen staat pas vierde in Groep E met zes punten met nog drie wedstrijden te gaan, terwijl Tsjechië (acht punten), dat nog maar vier wedstrijden heeft gespeeld, op de tweede plaats staat en zich daarmee ook kwalificeert voor deelname aan het EK.