Een brief uit Nederland en de gevolgen ervan

Een brief uit Nederland en de gevolgen ervan

Nee, als je denkt dat de Dahmer van onze redactie een paar dagen voordat de gekke feestdagen beginnen nog een column over Dahmer's Carnaval en al zijn goedheid gaat schrijven, heb je het mis. Het leven moet immers ook verrassingen bieden.

Zoiets mocht ik onlangs meemaken. Tussen de vakanties door nam een ​​man uit Nederland contact met mij op via mijn OM-Online profiel. Toegegeven, niet elke e-mail die in uw inbox binnenkomt en die rechtstreeks verband houdt met uw werk, krijgt onmiddellijk uw aandacht. Hetzelfde in dit geval.

Het vreemde is dat het verzoek van de klant helemaal niets met mijn bedrijf te maken heeft. De angst was van persoonlijke aard.
De man uit ons buurland, die een soortgelijke achternaam heeft als de mijne, doet genealogisch onderzoek. Hij schreef mij dat een van zijn voorouders in de 18e eeuw vanuit Neunkirchen naar Nederland emigreerde. Delen van zijn familie verhuisden naar zowel Nederland als de Verenigde Staten van Amerika.

In de Kerkelijke archieven En in de parochie St. Bonifatius in Neunkirchen (sinds 2012 onderdeel van het katholieke bisdom St. Victor in Damm) vond hij veel voorouders van zijn familie in het Duitse deel van zijn stamboom die teruggaat tot 1900. Nu wil hij mijn voorouders van vaderszijde in het recente verleden.

“Ik was nog meer verbaasd over de bijlage bij de e-mail. Mijn stamboom, die eveneens uit het begin van de 17e eeuw dateert, werd mij (bijna) vanuit Nederland onder mijn naam toegestuurd.”

Aan het begin van het nieuwe jaar deelde ik de namen en geboortedata van mijn ouders, grootouders en overgrootouders met hem. Twee dagen later kreeg ik een reactie die ik niet had verwacht. Hij bedankte ons voor de informatie en vertelde dat er begin 17e eeuw al contact was geweest tussen takken van onze familie. Een van zijn grootvaders en mijn grootvaders waren broers.

READ  Live Eredivisie: Willem II heeft ook moeite met RKC | Amerikaans voetbal

De verrassing was groter dan de e-mailbijlage. Mijn (bijna) naamgenoot uit Nederland stuurde mij mijn stamboom, die ook dateert uit het begin van de 17e eeuw. Veel ervan was eigenlijk nieuw voor ons. In tegenstelling tot mijn familie aan mijn moeders kant, die een stamboom heeft die teruggaat tot 1658, zijn onze familiegegevens aan mijn vaders kant in vergelijking wat schaars.

Dit ondanks de waardevolle aanvullende steun die we al hebben ontvangen. Er is veel onderzoek gedaan naar de Oevermanns uit de zuidelijke Vechtaregio en wijlen Karl-Heinz Oevermann uit Vörden. De oude penningmeester van de plaatselijke vereniging Vörden was erg blij met deze verrassing.

Maar ook onze familie is erg blij met dit “onverwachte geschenk”. Uit ons vooronderzoek is al gebleken dat de informatie inderdaad klopt. Dit maakt carnaval nog leuker!


Aan de persoon:

  • Steven Overman Hij is redacteur van OM Media.
  • U kunt contact opnemen met de auteur via redaktion@om-medien.de.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *