De vrouwen van de Duitse voetbalbond verslaan Nederland en verwezenlijken de Olympische droom

1. Heidelberg24
  2. Sport
  3. voetbal

Duitsland verzekerde zich niet alleen van de derde plaats in de Women's Nations League, maar verzekerde zich ook van deelname aan de Olympische Spelen. Alle informatie over de wedstrijd tegen Nederland:

• Women's Nations League: Duitsland wint de wedstrijd op de derde plaats tegen Nederland.
  • Met deze overwinning kwalificeerde het damesteam van de Duitse voetbalbond zich voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.
  • In de finale won wereldkampioen Spanje de titel van de European Nations League ten koste van Frankrijk.

Duitsland heeft zich gekwalificeerd voor het damesvoetbaltoernooi op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs! Duitsland Vrouwen wonnen woensdagavond hun UEFA Nations League-duel om de derde plaats tegen Nederland met 2-0 (0-0) in Heerenveen. Wereldkampioen Spanje won eerder de finale van de European Nations League van Frankrijk met 2-0.

Nations League – wedstrijd om de derde plaats Nederland – Duitsland 0:2 (0:0)
Holland Van Domselaar – Caspari, Dijkstra (55. Wilms), Janssen, Brugts – Groenen, Spitz (84. Van de Sanden), Van de Donk (69. Egurola) – Bernstein, Kaptein, Martens (84. Snoijs).
Duitsland Froms – Gowen, Hendrich, Hegering, Leander – Nosken, Oberdorf, Brand, Lohmann (Scholler nr. 46), Pohl (Endemann nr. 85) – Paus
Poorten 0:1 Pohl (66), 0:2 Schuller (78)
heersen Stephanie Frappart (Frankrijk)

De vrouwen van de Duitse voetbalbond verslaan Nederland en verwezenlijken hun Olympische droom

De laatste twee deelnemers hadden hun Olympische ticket al veiliggesteld. Na de pauze waren het Clara Bühl (66) en Lea Schuler (78) die de damesbondscoach Horst Hrubesch tevreden stelden. Het nationale damesteam miste de Olympische Spelen van 2021. Bij de laatste deelname aan Rio de Janeiro in 2016 wonnen Alexandra Pope en haar partners de gouden medaille.

De vrouwen van de Duitse voetbalbond hebben hun ticket voor de Olympische Spelen van 2024 veiliggesteld © Federico Gambarini/dpa

Nederland vs. Duitsland in de Nations League – live bandlezen

Conclusie! Duitsland verslaat Nederland met 2-0 en gaat naar de Olympische Spelen van 2024!

Minuut 90: Vijf minuten worden herhaald.

READ  Verslag: Stefan Koontz nomineert de jonge VBV Yusef Mukoko voor het U-21 Europees Kampioenschap

Minuut 85:En ook Hrubesch reageert: Endemann komt voor Pohl.

Minuut 84Tweede wissel voor Nederland, waarbij Snoijs en Van de Sanden Spitz en Martins vervangen.

Minuut 82: Het is duidelijk dat Nederland de druk nu moet opvoeren. De vrouwen van de Duitse voetbalbond zijn verdedigend zeer stabiel.

Schuler met kopbal: Duitsland breidt voorsprong uit tegen Nederland

Minuut 78: Score 2-0!! Schuler breidt de voorsprong uit met een kopbal. Is dit werkelijk de beslissing?

Minuut 77: Oberdorf schiet in het strafschopgebied – eroverheen! Duitsland is niet ongerust.

Minuut 76: Volgende goede kans voor Duitsland: Kopbal van Schuler wordt van richting veranderd voor een hoekschop.

Minuut 71: Het wordt nu interessant om te zien hoe de thuisploeg met de achterstand zal omgaan. De vrouwen van de Duitse voetbalbond hebben momenteel alles onder controle.

Minuut 69: Juncker wisselde opnieuw en Igurrola kwam in de plaats van Van de Donk.

Minuut 67:Trouwens, Schuler staat nu weer op het veld.

Bohl geeft Duitsland de leiding over Nederland

Minuut 66: De bal ligt nu in het doel: 1-0 voor Duitsland! Oberdorf zet de aanval in en haar kopbal belandt bij Pohl, die de bal rustig in het doel schuift.

Minuut 64: Schuller heeft behandeling nodig na zijn botsing met Van Domselaar.

Minuut 63: Overigens is de Nations League-finale al afgelopen: wereldkampioen Spanje versloeg Frankrijk met 2-0 en eiste de titel op.

Minuut 61: Janssen krijgt een gele kaart na een overtreding op Bob.

Minuut 57: Tegenaanval Nederland: Schot van Bernstein is geen probleem voor Frooms.

Minuut 55: Wilms komt in de plaats van Dijkstra, die geblesseerd uitvalt.

Minuut 50: Nu dat is bevestigd, telt het doelpunt niet mee. Volgende 0:0.

Minuut 50: De scène wordt onderzocht.

Minuut 49: Schuler legt de bal in het doel, maar het was buitenspel.

Minuut 48: Volgende gevaarlijk schot van Nosken – Van Domselaar redt opnieuw krachtig!

Minuut 46: De tweede helft is begonnen. Hrubesch veranderde één keer: Schuller verving Lohmann.

READ  Toernooidirecteur Lahm duimt voor Oostenrijk

De Olympische Spelen zijn in gevaar: Nederland vs. Duitsland – zo verliep de eerste helft

En het ging kapot! De DFB-vrouwen laten goede signalen zien, maar het komt erop neer dat er nog veel ruimte voor verbetering is. We komen binnenkort bij je terug met het tweede deel.

Minuut 44: Dit zouden eigenlijk kogels moeten zijn! Na een voorzet van Gwen kopt Pope de bal richting doel, maar Van Domselaar is er.

Minuut 37: Hendrich krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.

Minuut 35: DFB-vrouwen kunnen counteren en veel ruimte winnen, maar uiteindelijk verliest Bob de bal aan Janssen.

Minuut 34: De gastheren beginnen hier langzaamaan iets beter te spelen.

Minuut 30: Een schitterende redding van Hendrich, die Bernstein op het laatste moment nog kon tegenhouden en een hoekschop kon vrijmaken.

Minuut 25: Grote kans voor Duitsland: Noskin schiet uit de corner en schiet op de paal.

Minuut 20: Pohl stuurt Brand door het midden, maar ze raakt de bal niet goed – geen probleem voor van Domselaar.

Minuut 12: Een vrije trap van Pohl bereikt het strafschopgebied, waar Dijkstra een hoekschop neemt.

Minuut 11: Duitsland rondde de aanval in het strafschopgebied enigszins onnauwkeurig af.

Zevende minuut: Er ontbrak niet veel! Een schot van Kaptein belandt in de hoek en wordt vervolgens onschadelijk gemaakt door Frohms.

De vijfde minuut: De vrouwen van de Duitse voetbalbond laten in de eerste minuten een heel ander gezicht zien dan ze in Frankrijk lieten zien. Team Hrubesch wil de wedstrijd winnen.

De tweede minuut: Eerste vrije trap van Duitsland: de voorzet van Bohl miste duidelijk het doel.

Eerste minuut:En de bal rolt – laten we gaan!

20:40 uur: Hymnes worden zoals gewoonlijk eerst gespeeld.

20:39 uur: De twee teams betreden het veld. Er hangt echt een geweldige sfeer in Heerenveen!

DFB Women's Challenge vs. Nederland – Hrubesch rekent op dit team

20.00 uur: Hallo en welkom bij onze livestream! Hier kunt u alles te weten komen over de wedstrijd om de derde plaats in de Women's Nations League van vandaag. De winnaar van de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland krijgt een ticket om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De aftrap in Heerenveen is om 20.45 uur.

READ  Dit is hoe het werkt in de FV Mönchengladbach 2020 na zijn frisse start

Bondscoach Horst Hrubesch voert twee wijzigingen door in de basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Frankrijk: Le Mans en Brand starten voor Schuler en Huth. Zijn tegenhanger vandaag de dag is voormalig Bayern-coach Andris Juncker.

De vrouwen van de Duitse voetbalbond staan ​​woensdag onder druk tegen Nederland – een duel voor de Olympische Spelen

Voorlopig rapport: Olympische confrontatie in de Women's Nations League! De derdeplaatswedstrijd op woensdagavond (28 februari) om 20.45 uur staat in het teken van kwalificatie voor Parijs 2024, terwijl de confrontatie tussen Nederland en Duitsland om 20.45 uur plaatsvindt in Heerenveen. De vrouwen van de Duitse voetbalbond verloren in de halve finale van olympisch gastland Frankrijk.

Nederland moest een nederlaag toegeven tegen wereldkampioen Spanje. Omdat Frankrijk zich al heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, krijgt het derde land in de Nations League ook een ticket voor het grote sportevenement. De wedstrijd tussen Spanje en Frankrijk in de finale van de European Nations League wordt woensdag om zeven uur 's avonds gespeeld.

Alexandra Popp in het shirt van het Duitse damesvoetbalelftal
De Duitse vrouwen, onder leiding van aanvoerder Alexandra Popp, staan ​​tegenover Nederland in de European Nations League. © Sebastian Gollnau/DPA

Nederland vs Duitsland: Women's Nations League live op tv en livestreaming

“We zijn ons volledig bewust van de situatie en zullen ons er zowel fysiek als emotioneel op passende wijze op voorbereiden”, zei Marina Heggering, hoofd defensie bij de Duitse voetbalbond, vooraf. “Duitsland – Nederland of Nederland – Duitsland is altijd een zeer spannende match – en dat zal ook bij ons het geval zijn”, vervolgde Hegering.

Nu de DFB-vrouwen de Olympische Spelen van 2021 zullen missen, is de druk extra groot. Dit mag onder coach Horst Hrubesch niet meer gebeuren. De wedstrijd om de derde plaats wordt live uitgezonden op televisie en uitgezonden op ZDF. (nee)