De spaarder met het hockeyteam staat in de halve finale van de European Masters

4. Wilheim

schepsel:

van: Paulus Hoop

De stemming zit er goed in: het eerste en tweede team van Duitse hockeymannen ouder dan 65 jaar op de European Masters in Valencia met coaches Jens Loenengöner (links), Falk Heissler (rechts) en fysiotherapeut Iris Koenig (achter, tweede van links). Naast König staat Klaus Geldsetzer (links, met zwarte pet). © Privé

Klaus Geldsetzer bereikte met de Duitse Ü65 hockeyers de halve finale van het EK. Daar tegen de toernooifavoriet, die tot nu toe al zijn partijen heeft gewonnen.

Valencia – Klaus Gildsetzer uit Peißenberg bereikte de halve finale met het Duitse nationale team Ü65 op het European Masters Field Hockey Championship, dat momenteel wordt gehouden in Valencia (Spanje). In de tweede groep eindigde het Duitse nationale team als tweede met negen punten uit vier wedstrijden.

Het Duitse hockeyteam heeft de halve finale bereikt van het EK in Valencia

Donderdag worden de halve finales gespeeld. De Duitsers ontmoeten Nederland, dat alle vier de kwalificatieduels in Groep A heeft gewonnen. De andere halve finales worden gespeeld door Engeland en Schotland. De wedstrijden om de eerste en derde plaats worden gespeeld op zaterdag 1 juli.

Gelditzer en zijn teamgenoten speelden woensdag de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Italië. De Duitsers waren de favorieten aan de onderkant van de tafel en voldeden aan dat niveau. Het team van de Duitse Hockey Bond (DHB) won de wedstrijd met 4-0. In de zesde minuut scoorde Hans-Günther Gednat en zorgde voor de 1-0 na een strafschop.

Donderdag halve finale EK tegen Nederland

Het duurde even voordat er meer stakingen kwamen. In de eerste helft “speelden we hectisch en misten we focus”, zei Geldsetzer. Andreas Rieder verhoogde het in de 40e minuut naar 2: 0. De andere goals werden bijgedragen door Peter Bankow (51) en opnieuw Jdnat (57). De DHB-doelman hoefde in de hele wedstrijd slechts één keer te redden.

READ  HSV: Vanwege het EK U21! Wachten op defensieve hoop Saba Sazonov | sport-

(De nieuwsbrief van Weilheim-Penzberg houdt u op de hoogte van alle belangrijke verhalen uit uw regio.)

Dinsdag troffen de Duitsers Engeland, een van de favorieten voor het toernooi. Ondanks een 2-0 voorsprong slaagde de DHB-pick er niet in de wedstrijd te winnen. Uiteindelijk werd het 2: 5. De 65-plussers gebruikten een run van zeven meter (16e) en een korte hoekschop (38e) om twee doelpunten te maken. De topscorer was Andreas Rieder.

De geldzetter scoort een doelpunt, wat niet is toegestaan

Klaus Gildsetzer, die in de aanval speelde, miste door pech een doelpunt: eerst pareerde de doelman zijn schot en de bal ging halverwege de binnenpaal en vandaar in het doel. De scheidsrechter besloot echter dat het een “gevaarlijke wedstrijd” was omdat een Engelsman de vuurlinie had geraakt. Een controversiële beslissing aangezien de speler niet geraakt werd door de bal.

Dit is ook interessant: Atletiekatleet Nick Jagger uit Pennzburg mag naar universiteiten in China. Motorcrosser Valentine Case komt in een gewelddadige crash terecht bij de ADAC MX Masters.

In de tweede helft van de wedstrijd “hebben we een aantal individuele fouten gemaakt”, zegt Gildsetzer. Dit leidde tot strafschoppen voor Engeland. “Het was bijna zeker dat er een doelpunt zou vallen”, zei Bisenberger. Engeland maakte er 2-2 van met twee strafschoppen (44′, 47′). De tegenstander gebruikte een mooie combinatie om met 3-2 te leiden (57e). In de slotfase vielen de Engelsen terug naar 4: 2 en 5: 2 met een hoekschop (64e) en een strafschop van zeven meter (70e plaats).