De Nederlander is dankzij last-minute doelpunt op weg naar het EK – Sportnieuws uit de regio Reims-Mer en de wereld

Athene (dpa) – Dankzij een last-minute doelpunt heeft Nederland een grote stap gezet richting het EK voetbal in Duitsland. Aanvoerder Virgil van Dijk scoorde in de derde minuut van de blessuretijd met een strafschop de 1-0 (0-0) overwinning in Griekenland.

Hierdoor steeg Oranje naar de tweede plaats in Groep B, en heeft nu een ticket voor het toernooi van 2024 in handen. Bovendien heeft Oranje één wedstrijd minder gespeeld ten opzichte van de Grieken die evenveel punten hebben en nu op de derde plaats staan. Het leek lange tijd op een gelijkspel in Athene. Wout Weghorst van Hoffenheim miste de strafschop in de 27e minuut.