De Grieken storten in voor Gibraltar: Weghorst zet de deur naar het EK open voor Nederland

De Grieken zijn boos op Gibraltar
Weghorst opent de deur voor Nederland op het EK

Twee strafschoppen en een doelpunt van een Bundesliga-aanvaller: Oranje zette na de overwinning op Ierland een belangrijke stap richting het EK voetbal in Duitsland. Griekenland, dat hetzelfde aantal punten heeft, vervult zijn plicht tegen Gibraltar, maar heeft nog één wedstrijd op zijn rekening.

Dankzij Bundesliga-spits Wout Weghorst heeft Nederland weer een stap gezet richting het EK voetbal in Duitsland: de ploeg van Bond-coach Ronald Koeman won zondagavond de EK-kwalificatiewedstrijden met 2-1 (1-1) in Ierland. Griekenland, de grootste concurrent voor de tweede plaats, versloeg Gibraltar gemakkelijk met een score van 5-0 (2-0).

Adam Idah (4e minuut) bracht de gastheren in Dublin eerst vanaf de strafschopstip op voorsprong, en een paar minuten later maakte ook Cody Jacobo (19e) vanaf de stip gelijk. Invaller Weghorst (56) van TSG Hoffenheim pakte uiteindelijk de winst. Nederland staat op de derde plaats in Groep B, achter de Grieken, die dezelfde punten hebben, en Frankrijk, de koploper.

Griekenland had niet veel problemen met buitenstaanders uit Gibraltar. Dimitrios Belkas (9e) en braces van oud-Stuttgart-speler Konstantinos Mavropanos (23/82) en Georgios Masouras (70/90+1) zorgden voor succes. Net als de Nederlanders hebben de Grieken nu negen punten, maar hebben ze al één wedstrijd meer gespeeld.

READ  Van Gaal New Bond-coach: Het laatste contact met de grote sport van Zampano