Damesvoetbal: Nederland bereikt de kwartfinales van het WK – Sport

De Nederlander Jill Rooord (rechts) en haar teamgenoten vieren feest na hun openingstreffer. Fotografie: Mark Baker/AFP/DPA

Nederland versloeg Zuid-Afrika op het WK en heeft zich nu geplaatst voor de kwartfinales. Maar de volgende tegenstander zal een moeilijke test zijn.

SYDNEY – Nederlandse voetballers kunnen blijven hopen op een eerste WK-titel in hun geschiedenis. In de WK-finales in Australië en Nieuw-Zeeland versloeg de ploeg van voormalig bondscoach Andris Juncker Zuid-Afrika met 2-0 (1-0) in de achtste finales.

De finalisten van het WK 2019 staan ​​vrijdag (3.00 uur CET) in de kwartfinales tegenover Spanje. In het Sydney Football Stadium bezorgde voormalig München- en Wolfsburg-speler Gilles Roord de favorieten na een hoekschop (negende) een vroege voorsprong. De Zuid-Afrikaanse nationale ploeg handhaafde haar goede niveau, maar moest in de eerste helft vanwege blessures twee wissels doorvoeren. In de tweede helft zorgde Lyneth Bernstein voor de eindstand (68) na een fatale fout van de Zuid-Afrikaanse doelman Cailin Swart.

Naast Spanje en Nederland bereikte ook Japan de kwartfinales. De Aziaten zullen het in de kwartfinales opnemen tegen Zweden of de Verenigde Staten, de titelverdediger.