Europees Kampioenschap U-21 – Nederland gegarandeerd de overwinning van de groep – Voetbal U-21

Na twee eerdere gelijkspel won het Nederlands elftal dinsdag (30 maart 2021) met 6-1 (1-0) van het eerder geëlimineerde gastland Hongarije.

Een gelijkspel zonder doelpunt in de parallelwedstrijd tussen Duitsland en Roemenië resulteerde in een hattrick in Groep A, waarin de ploeg van Erwin van de Loy als winnaar werd uitgeschakeld.

Jong Oranje“goed bezig

De Nederlandse, die het Bundesliga-trio speelde bij Justin Kluivert (RB Leipzig), Deyovaisio Zeefuik en Javairo Dilrosun (beiden Hertha BSC), had het aanvankelijk moeilijk. Het duurde tot de 42e minuut voordat Danny De Witt de leiding nam.

Twee minuten na het einde van de eerste helft zette Myron Boadu een strafschop om naar 2-0 (47e). Cody Gakpo van PSV Eindhoven voegde een prop toe (58/70). Sven Putman (87e) en Brian Broby, die vanaf seizoen 2021/22 (89e) voor Leipzig zullen spelen, sloten de sterke prestatie af van “Jong OranjeVan. Bendeguz Bolla wist voor Hongarije slechts 1: 3 (65e) te scoren met een strafschop.

Spanjaard Gomez met een dubbele verpakking

De Spanjaarden wonnen aan het einde van de groepsfase met 2-0 (0-0) van Tsjechië en verloren sinds juni 2019 in 18 opeenvolgende duels niet meer. In Celje werden alleen de Spanjaarden vervangen door een laat dubbelspel door Danny Gomez (69/78). Hij maakte geen gebruik meer van de doelman Josep Martinez van Leipzig.

Italië verbiedt het einde

Italië vierde zijn eerste overwinning in een 4-0 (3-0) overwinning op Slovenië en ging aan de finish vooraf. In Maribor scoorden Giulio Maggiore (10), Giacomo Raspadore (19) en tweemaal Patrick Cutrone (25, een foutstraf / 50) in het voordeel.AzuriniCutrone miste ook nog een penalty (45). In de 82e minuut zag Ricardo Marchesa het geel en rood – de vijfde van Italië gestuurd in de derde wedstrijd.

READ  Volleybal - Volleybalspelers met tweede Olympische kwalificatieoverwinning - Sport