IJsberen houden al lang de Tilburgse favorieten bij

Milan Svark scoorde tweemaal voor de ijsberen in Tilburg.

© Henrik Wiemer / Digitalbild

Hammer Eisbären moest voor de tweede keer in acht dagen afreizen naar Tilburg Trappers in Nederland. Hoewel er een week geleden een delicate nederlaag was in de verhouding van 1: 9, slaagden de troepen van coach Ralph Hoxha erin om vrijdagavond met opgeheven hoofden terug te keren naar Ham.

Tilburg – Het onderste deel van de Ice Hockey League kreeg een grote verrassing bij de oude topkandidaten. Uiteindelijk verloren de ijsberen echter 3: 7 (1: 0, 1: 3, 1: 4), maar ze presteerden heel behoorlijk over lange periodes.

De positie was goed

Het resultaat was beslist heel hoog. Ispren-coach Jan Koch zei na afloop: “We waren niet slechter vandaag met vier goals dan Tilburg”: “Het was een heel andere wedstrijd dan een week geleden. De situatie was goed, de spelers waren er voor elkaar en iedereen vocht voor iedereen. “

De gasten begonnen met Marvin Nickel in doel en de vroege openingstreffer. Milan Sephardt profiteerde van de eerste meerderheid van de hamer na een pass van Ibrahim Weisledor (vierde minuut). Toen drukte de tweede aan de tafel op de gelijkspel, “maar met een zeer goede stuiver in de hamerdoos is nul gegarandeerd na de eerste ronde”, zei Koch.

Aangepast hamerspel

In het tweede trimester verbaasde de onderkant van de tafel de duidelijke kandidaat met een gedisciplineerd en toegewijd spel. Saffark herstelde een snelle remise voor de gastheren van Partic Besson (21) nadat Gianluca Balla drie minuten later scoorde met zijn tweede doelpunt. Een dubbelschot van Trappers van Kevin Bruijsten (36) en John de Boneth (37) zette de gastheren voor het eerst op voorsprong.

READ  Het merk worstelt met Worst en Betsema op het strand, vaak te voet

Tilburg neemt risico’s

In de laatste ronde benutte Tilburg zijn kansen consequenter en konden de ijsberen die via Gianluca Balla (54.) inkorten tot 3: 5.