Nederland 2-3 Italië: De Azzurri stellen de derde plaats veilig  UEFA Nations League

Nederland 2-3 Italië: De Azzurri stellen de derde plaats veilig UEFA Nations League

Italië behaalde de derde plaats in de finale van de European Nations League. In Enschede versloegen de Azzurri gastland Nederland met 3-2.

Binnenkort het spel

De Italianen kwamen in de zesde minuut op voorsprong na een vroege kopkans voor Oranje van Denzel Dumfries (3). Giacomo Raspadori schoot de bal in het strafschopgebied voor Federico Dimarco, die in de rechterhoek schoot. In de twintigste breidden de Italianen in de tweede minuut hun voorsprong uit: Wilfried Genonto schoot vanaf 16 meter vanuit een centrale positie, de bal kaatste af en viel op Davide Frattisi, die langs doelman Justin Bellew schoot om de 2-0 te maken. De beste kans van de Nederlander van de eerste helft werd gemist door Cody Jaco, die de bal in de 40e minuut naast op doel schoot.

Federico DiMarco zette Italië op voorsprongUEFA via Getty Images

De eerste kans na rust was ook voor Gakpo, die Gianluigi Donnarumma alleen vanaf links kopte, maar daarna in de richting van de doelman schoot (47). Het is duidelijk dat de Nederlanders nu de meesters van hun huis waren en de Azzurri vasthielden, maar de mannen van Roberto Mancini verdedigden goed en lieten niet veel toe.

Maar het gebeurde in de 68e minuut: invaller Steven Bergwijn scoorde een opzettelijke voorzet van Jacbo om er 1-2 van te maken, maar amper vier minuten later stond Federico Chiesa, eveneens gewisseld, aan de linkerkant en naast en sloot het oude doel af. weer een kloof. Invaller Georginho Wijnaldum scoorde in de 90e minuut het laatste punt.

READ  Racisme in Nederland: 'We moeten twee keer zo hard werken'
blog om te lezen

in de rij gaan staan

Holland: Bijlow – Dumfries, Geertruida (46e Wijnaldum), Van Dijk, Aké – De Jong, Wieffer (76e Veerman), Simons (63e Koopmeiners) – Malen (46e Bergwijn), Lang (46e Weghorst), Gakpo

Italië: Donnarumma – Tolói, Acerbi, Buongiorno, Dimarco (Spinazzola 74) – Cristante, Frattesi, Verratti (Barella 85) – Gnonto (Chiesa 63), Raspadori (Zaniolo 63), Retegui (Pellegrini 85)

Wat dan?

De twee partijen blijven zich kwalificeren voor Euro 2024 in september, waar Nederland Griekenland en de Republiek Ierland zal ontmoeten, terwijl Italië Noord-Macedonië en Oekraïne zal ontmoeten.

De volgende editie van de UEFA Nations League begint in september 2024, de finales vinden plaats in juni 2025.