Motorsportnieuws – Aegerter wint Assen in 1.000e thriller – Sport – SRF

Doorgaan naar artikel

Inhoud

Moto: Aegerter aan kop in Assen

Dominic Eggerter won de eerste race van de Nederlandse Grand Prix in Moto E. De man uit Oberaargau, die van poleposition startte, verloor bij de start in Assen meteen de poleposition en schoof tijdelijk terug naar de vierde plaats. Maar in de laatste ronde konden de Zwitsers terugkeren naar de top. Uiteindelijk won hij met 72 duizend op Eric Granado (Brazilië) en 81, voor Mattia Casadei (Italië). Voor Aegerter was het zijn derde overwinning in 7 van de 12 races dit seizoen. In het klassement van het wereldkampioenschap consolideerde hij zijn voorsprong op Granado tot 34 punten. Op de zondag voor de zomervakantie op 20/21 is er weer een race op Assen. Augustus in Spielberg (AUT).

MotoGP: nog een pole voor Bagnaia

Net als vorige week op de Sachsenring pakte ook Francesco Bagnaia de poleposition voor de Nederlandse Grand Prix in Assen. Met de snelste kwalificatieronde versloeg de fabrieksrijder van Ducati de superieure leider in het wereldkampioenschap en titelverdediger Fabio Quartararo (Yamaha) met 0,116 seconden. Naast het favoriete duo staat de Spanjaard Jorge Martin (Ducati) op ​​de eerste rij van de startgrid in Essen.

tv-bericht

open doos
sluit de doos

De Moto2-, MotoGP- en MotoE-races van zondag tijdens de Dutch Grand Prix in Assen zijn live te volgen via SRF:

• 12:05 uur: Moto2, SRF Two
  • 13:50 uur: MotoGP, SRF twee
  • 15:20 uur: MotoE-app, srf.ch/sport en SRF Sport

SRF Zwei, sportlive vanaf 25-06-22, 16:15 uur;