Charlotte Wittish leidde Oostenrijk naar een 2-1 overwinning op Nederland

xxxxALTxxxx

© Sportverslag

Het Oostenrijkse ijshockeyteam voor dames viert zijn 2-1 overwinning op Nederland na strafschoppen aan het begin van de IA World Cup. Charlotte Witich verzekerde zich van een 1-0 voorsprong in de 32e minuut en zette de cruciale penalty om in de strafschoppenserie nadat Oranje in de laatste derde en de daaropvolgende extra tijd zonder doelpunten gelijk maakte. Aanstaande woensdag staat wedstrijd 2 op het programma, waar het Noorwegen treft.

Wat een start van het WK! Ondanks een aantal werkgerelateerde blessures of afwezigheden presenteerden Oostenrijkse vrouwen zich op het WK. Bovenal is Charlotte Whitish een veteraan. Met Holland stonden ze voor een aanvankelijk onaangename tegenstander. Beide teams hadden het moeilijk bij de start en ook Nederland was een beetje nerveus. In de tweede minuut stond één speler teveel op het ijs en het resultaat: een penalty van twee minuten, die net zo goed ontsnapte als die in de 13e minuut.

Oostenrijk had kleine voordelen, maar kon deze niet omzetten in meetbare resultaten. Pas in het tweede derde deel verloste de Charlotte Witch haar team met een verdienste van 1: 0 in het machtsspel. Maar je hebt niet genoeg gebruik gemaakt van in totaal acht power-ups. Nederland liet de Oostenrijkers alleen schieten vanuit moeilijke situaties. In de 47e minuut liepen de 1:1 gelijkmaker en de eindstand synchroon.

De daaropvolgende verlenging leidde niet tot een beslissing, ondanks opnieuw te veel betaald aan Oostenrijk. In de strafschoppenserie hield Charlotte Wittish opnieuw haar zenuwen en liet ze haar team vieren. Volgende week woensdag tegen Noorwegen, dat afgelopen donderdag in de laatste WK-test met 5:4 werd verslagen, ook na strafschoppen.

READ  De Nations League wordt op tv getoond en hier uitgezonden

Charlotte Wittich: “Nederland was een heel irritante tegenstander. Ze hebben veel geweldige spelers in hun gelederen en ze zijn ook fysiek sterk. Het was moeilijk om kansen te creëren. We hadden veel schoten maar weinig kansen. Natuurlijk was er een veel opwinding in de eerste wedstrijd van het WK, vooral En dat er maar negen of tien spelers daadwerkelijk aan het WK hebben deelgenomen. We keken erg uit naar deze start en waren natuurlijk opgelucht dat we de twee punten mee konden nemen .”