“Zoiets droom je niet van”: Six Minutes Private Class

‘Zoiets droom je niet van.’
Zes minuten specials van de derde klas

Eintracht Braunschweig zou inderdaad de geschiedenis moeten schrijven van de voorlaatste wedstrijd van de derde klasse van vandaag: de Duitse kampioen van 1967 verloor nog steeds elke overwinning om door te gaan. Maar bij Meppen hebben ze andere plannen – en die voeren ze perfect en gepassioneerd uit.

Eintracht Braunschweig staat op het punt terug te keren naar de tweede Bundesliga. Een overwinning op tabel 14. SV Meppen zou voldoende zijn geweest om de Duitse kampioen van 1967 een dag voor het einde van het seizoen onmiddellijk te laten promoveren. Maar de geschiedenis van de wedstrijd op Emsland is niet geschreven door de voormalige Bundesliga-club, maar door de thuisploeg, die 511 wedstrijden in de tweede divisie heeft gespeeld maar sinds 1998 vastzit in de derde divisie of lager. Maar het verhaal dat ze schreven die middag was uitstekend.

Thilo Leugers heeft dit seizoen in de derde klasse nog geen minuut gespeeld. De aanvoerder had voor het seizoen zijn kruisband gescheurd en de 31-jarige stond in oktober 2020 voor het laatst op het veld in een seizoenswedstrijd voor SV Meppen. De middenvelder, die in 2016 overstapte naar de toenmalige regionale competitie, maakte het einde bekend. van zijn carrière vorige week. Maar nu, in een wedstrijd die een overwinning voor Eintracht Braunschweig had moeten worden, leidden de Lugers zijn team terug naar het veld. Vanaf het begin en nogal een verrassing. “Sinds donderdag denk ik erover na hoe ik het zo dramatisch kan organiseren”, zei Meppen-coach Rico Schmidt na de wedstrijd op MagentaSport.

En het drama had niet beter kunnen zijn – het was perfect: de Liegers moesten zijn team als aanvoerder naar het veld leiden en een paar minuten later worden gewisseld. Voor SV Meppen ging het niet meer om iets sportiefs, in de competitie blijven was een ding dat zeker was. Het zou een symbolische daad zijn geweest, maar toen greep de vertrekkende speler resoluut in het spel en mogelijk de strijd om de promotie: SV Meppen kreeg in de eerste minuut een penalty, de Leugers liepen – en scoorden! Zes minuten later verliet hij het veld met een staande ovatie en werd opnieuw vergezeld door zijn teamgenoten. “Zoiets droom je niet”, zei de doelpuntenmaker, die de afgelopen jaren zo vaak geblesseerd was dat hij nu op 31-jarige leeftijd doodop is. “Dat ze weer zo gekroond is, is van wereldklasse.”

“Een perfecte wereld in Emsland”

Toen breidde zijn ploeg van SV Meppen de voorsprong uit en de favorieten reageerden – daarna verloor hij met 3:2 omdat René Guder, een andere speler die zijn laatste thuiswedstrijd voor Meppen speelde, scoorde. Het plan van coach Schmidt werkte perfect. “Logers scoorde een doelpunt, Joder scoorde een doelpunt en daarvoor hebben we afscheid genomen”, zei de coach. “Spannend – en we hebben een perfecte wereld hier in Emsland.”

Voor Thilo Leugers, geboren in Emsland, komt er een einde aan de carrière die hem op jonge leeftijd naar Nederland bracht. Hij was in 2011 bekerwinnaar met Twente Enschede en speelde in datzelfde seizoen twee wedstrijden in de Champions League tegen Werder Bremen en Inter Milan. Nu eindigt de carrière van de aanvoerder na 129 competitieve wedstrijden met SV Meppen met een emotionele zes minuten – en te vroeg, zoals ze bij de club zeggen. Een clubverklaring luidde: “Hij heeft altijd het voortouw genomen als aanvoerder. Hij is altijd een rolmodel geweest voor het hele team en heeft altijd zijn best gedaan op het veld. Helaas had hij pech door ernstige blessures gedurende zijn carrière. ” “Dus het was moeilijk om terug te komen na deze periode van lijden. We zouden willen dat hij in het team zat.”

READ  Beledigende spreekkoren tegen de "Joodse Liga": een voetbalschandaal in Amsterdam