World Darts Cup in Londen: Wright, Wade en Anderson in kwartfinales

Gary Anderson (links) en Rob Cross hadden een spannende uitwisseling van klappen. Foto: dpa/Steven Baston

Gary Anderson heeft donderdagavond gewonnen in het ex-wereldkampioenenduel tegen Rob Kroes in de World Cup Darts. Over het algemeen waren er geen grote verrassingen.

Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Wereldkampioenschappen boogschieten in Alexandra Palace, Londen. In een duel tussen twee oud-kampioenen versloeg de Schotse finalist 2018-winnaar Rob Cross of England met 4-3. James Wade en Peter Wright maakten er ook één tour van.

Nummer zes van de wereld Anderson, die uitblonk op lange afstanden, scoorde niet alleen gemiddeld iets betere punten (97,0) dan Kroos (93,4), maar behaalde in de derde set ook de hoogst mogelijke finish met 170 punten. Luke Humphreys (Engeland) wacht op nieuwjaarsdag de negende WK-kwartfinale van zijn carrière.

Wright nu tegen de verrassing van de mens

Wright of Scotland won in de laatste ronde van het toernooi met 4-1 van Ryan Searle (Engeland). In de remake van de Players Championship-finale, die Wright ook won, gaf de wereldkampioen van 2020 zijn tegenstander amper een kans en ontmoet nu verrassingsman Callan Reeds.

Eerder had Wade zijn rol als favoriet waargemaakt tegen de Nederlander Martin Clermaker en won hij zonder enig risico met 4-0. Voor de nummer vier van de wereld, die in de kwartfinales veteraan Mervyn King treft, was dit pas de tweede wedstrijd van het toernooi. Gerangschikt bij de top 32 spelers in de tweede ronde, profiteerde “The Machine” van tegenstander Vincent van der Voort (Nederland) in de derde ronde om coronavirus-gerelateerde redenen na het winnen van de openingswedstrijd.

READ  De EM Finale is: Nederland vs Zwitserland - Sport VOL.AT -

Rood is constant aan het dromen

De 55-jarige King uit Engeland kwam ’s middags terug na een 3-1 achterstand en versloeg Raymond Smith (Australië) met 4-3. Reds vervolgde zijn succesverhaal. De 23-jarige Engelsman versloeg woensdagmiddag nieuwkomer Alan Soutar met 4-1 en bereikte voor het eerst de kwartfinales.

In de zwaar omstreden Engelse ronde van 16 duels tussen de nummer 30 van de wereld. Chris Dobby en landgenoot Humphries, die beter bij de elf hoorden, wonnen de gemakkelijke favoriet 4:3.