WK tussen Nederland en Argentinië

WK 1974 in Duitsland, voorronde (4: 0 Nederland).

Eind juni in Gelsenkirchen is dit een van de vele meeslepende optredens van de Nederlanders op weg naar de finale. De sterrenploeg van trainer Rinus Michels, met een rijtje spelers die in de shirts van Ajax Amsterdam het Europese voetbal hebben gedomineerd, toonde in de tweede ronde geen zwakte. Johan Cruijff droeg twee doelpunten bij om de stand op 4-0 te brengen, terwijl Johnny Repp en Ruud Krol de andere twee doelpunten maakten. In de finale stopte Duitsland met racen. De jonge Mario Kempes maakt zijn WK-debuut voor de Argentijnen.

WK 1978 in Argentinië, finale (2: 1 na Argentinië).

Vier jaar later scoorde Mario Kempes tweemaal en was hij vooral verantwoordelijk voor het winnen van de finale tegen de door Oostenrijk gecoachte Nederlander Ernst Abel. Hij maakte er in de 38e minuut 1-0 van en nadat de Oranjemannen laat in de 105e minuut gelijk maakten, maakte hij er 2-1 van. Argentinië viert zijn eerste WK-titel onder de militaire dictatuur die regeerde van 1976 tot 1983. Kempes is de topscorer met zes doelpunten en Johan Cruijff had zijn afscheid van het nationale team al voor het WK aangekondigd.

WK 1998 in Frankrijk, kwartfinale (2: 1 Nederland).

Dennis Bergkamp domineert de wedstrijd van Marseille met twee pakjes. Arsenal-spits Patrick Kluivert herstelde in de 12e minuut een voorsprong van 1-0.Na een snelle gelijkmaker was Barkamps beroemdste geniale uithaal nodig om een ​​rek te voorkomen. In de 90e minuut omspeelde de uitzonderlijke technicus, voor een pass van 60 meter van Frank de Boer, Roberto Ayala en sloeg met de buitenkant van zijn voet. De trance van de Nederlandse tv-reporter is bijna net zo opwindend als het werk van Bergkamp. In de halve finale verloor Nederland na strafschoppen van Brazilië.

READ  Europees Kampioenschap U-21 in Hongarije: Duitsland plaatst een uitroepteken tegen "Jung Oranje" - het U-21-voetbal

WK 2006 in Duitsland, voorronde (0:0)

Een doelpuntloos gelijkspel in Frankfurt slaat sportief gezien nergens op. Beide teams zijn al beslist als de Ronde van 16 voorafgaand aan deze laatste groepswedstrijd. De game is een beetje doordrenkt van geschiedenis omdat Lionel Messi voor het eerst vanaf het begin een WK-wedstrijd speelt. Nederland faalt in de achtste finales tegen Portugal, voor Argentinië is de kwartfinale tegen Duitsland de laatste stop.

WK 2014 in Brazilië, halve finale (4: 2 iP Argentina)

Een dag nadat Duitsland Brazilië met 7-1 versloeg, droeg Argentinië bij aan de frustratie van de gastheren. De impopulaire buurman gaat door naar de finale in Rio de Janeiro. De ploeg rond Lionel Messi hoeft niet veel kunst te tonen in de halve finales in Sao Paulo. De verdedigingen van beide teams domineren de wedstrijd. De Nederlander, die al onder Louis van Gaal’s sponsoring stond, verloor de penalty shoot-out omdat de Argentijnse doelman Sergio Romero twee reddingen maakte – en misschien ook omdat Van Gaal de invaller Tim Krul niet langer kon vervangen door Jasper Cillessen, zoals hij deed. In de kwartfinale tegen Costa Rica. Hij moest vooraf zijn drie wijzigingen aanbrengen. In de finale verloor het Zuid-Amerikaanse nationale team na verlenging met 1-0 van Duitsland.