WK-kwalificatieronde – Portugal ontsnapt ternauwernood weer – Nederlandse Soevereiniteit – sport

Groep A: Portugal leed opnieuw

Portugal toonde ook veel problemen in de derde wedstrijd van de WK-kwalificatiewedstrijden. Zelfs de Europese kampioenen van 2016 raakten achterop in Luxemburg, dat verrassend Ierland versloeg. In blessuretijd in de eerste helft wist Diogo Jota de topfavoriet gelijk te maken. Cristiano Ronaldo zette de Portugees op weg naar de overwinning in de 50e minuut, en dat was zijn eerste doelpunt na 4 interlands zonder enig persoonlijk gevoel van prestatie. Joao Palinha scoorde 10 minuten voor tijd het eindresultaat.

• Azerbeidzjan 1-2 Servië

Na nipt Portugal verslagen te hebben (0: 1), rook Azerbeidzjan het gevoel tegen Servië. Dankzij Alexander Mitrovic (alweer) reden de Serviërs met 3 punten in hun bagage naar huis. De Fulham-speler scoorde beide doelpunten – de beslissende 2-1 in de 81e minuut. Mitrovic heeft nu 5 van de zeven doelpunten van Servië gescoord in de WK-kwalificatiewedstrijden.

Groep G: Nederland, met 4 goals in 10 minuten

• Gibraltar – Nederland 0-7

Nederland had tegen “voetbaldwerg” bijna de helft van de tijd nodig om de Skore te openen. Amper 4 minuten voor het einde van de eerste helft scoorden de superieure gasten de openingstreffer van Stephen Bergues. Daarvoor was Gibraltar-keeper Daly Cowling verschillende keren te zien. Met 4 goals tussen de 55e en 65e minuut maakte de Nederlander, die nu tweede staat, het duidelijk.

De Turken, de tegenstanders van de Zwitserse groep in de zomer (20 juni), stonden in hun derde wedstrijd voor het eerst punten toe. Turkije verloor de voorsprong met 2-0, 3-1 van Letland. Letland 2: 3 een uur later was een gezamenlijke productie van twee Zwitserse Premier League-legioenen: Lugano-verdediger Marques Oss werd stilgelegd, terwijl Roberts Oldrikis vertrok van Sion. Invaller Davis Ikaniks scoorde in de 79e minuut 3: 3. De Turken moesten afzien van een handvol spelers vanwege positieve Corona-tests.

READ  EM 2022 Live: Engeland vs Spanje

Groep E: België viert de overwinning

België voltooide de gedwongen missie tegen buitenlandse soevereiniteit en vierde hun tweede overwinning in de derde wedstrijd van de WK-kwalificatiewedstrijden. In de tweede helft stonden de “Rode Duivels” met 4-0 voor. Hans Vanaken en Leandro Trussard ontmoetten elkaar twee keer.

Wells, die op 12 juni de eerste tegenstander van Zwitserland wordt op het EK, behaalde zijn eerste overwinning in zijn tweede wedstrijd. Daniel James scoorde 8 minuten voor tijd de gouden goal. De Tsjechen, die de eerste plaats aan de tafel verloren van België, moesten genoegen nemen met één man minder dan de 49e minuut na de omstreden rode kaart tegen Patrick Schick.