WK-kwalificatie: Nederland trapt Turkije van het veld

Erling Haaland viert een doelpunt tegen Gibraltar in de WK-kwalificaties

Erling Haaland scoorde drie sets in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar op 7 september 2021.

In de WK-kwalificaties trapte Nederland dinsdagavond Turkije van het veld, terwijl BVB-ster Erling Haaland een hattrick scoorde tegen Gibraltar.

Amsterdam. Een voetbalfestival voor alle Nederlanders: op dinsdagavond (7 september 2021) versloeg FFC Turkije met 6-1 buiten Amsterdam in de WK-kwalificatiegroep G.

Tegen de taaiste tegenstanders tot nu toe in de poule kwam Oranje in de eerste minuut via Davy Claassen op een 1-0-voorsprong en maakte de voormalig Bremer een solide mix van Nederlanders compleet.

Nederland baant zich een weg naar de eerste plaats in Groep G.

Klassen zette Memphis vervolgens met 2-0 via Depay (16) voor, waarna Depay een strafschop omzette (38) Alsof de 3-0-achterstand van de Turken nog niet erg genoeg was, kreeg oud-Freiburger Caglar Soyuncu geel en rood. De kaart kort voor de tweede helft (44).

Na de pauze bracht Depay zijn groep van drie op gelijke hoogte na een schitterende pass van Stephen Bergwis (54e plaats). Invaller Guus Til (80, ex Freiburg) en BVB-spits Donyell Malen (90) schoten op naar 6-0. De Turken maakten in blessuretijd een troostgoal via Cengiz Under (90 + 2). Met deze overwinning verzekerde Nederland zich van de top van de groep G-tabel (13 punten).

READ  Oink (NL/B 2022): Review: Artechock

Achter Nederland staat Noorwegen op de tweede plaats na hun 5-1 overwinning op Gibraltar. Dortmund-ster Erling Haaland scoorde drie doelpunten tegen de voetbaldwerg. Turkije (11) zakte naar de derde plaats. (tsc/master)