WK handbal 2023: Overwinning op Nederland – Duitsland met turbohandbal in kwartfinales

Status: 21-01-2023 23:26

De volgende opvallende prestatie van Duitse handballers op het WK in Polen en Zweden: ook zij gaven Nederland geen schijn van kans op 33:26 (15:12). Duitsland aan de start van de kwartfinales.

Wederom was het over de hele linie een overtuigende prestatie tegen de Nederlanders. De Duitsers begonnen aan te vallen en hadden naast hun solide verdediging een keeper in de verdediging, Andreas Wolf, die de weg terug leek te hebben gevonden naar zijn oude vorm.

Of dat genoeg is voor meer dan de kwartfinales is al te zien op maandag (23 januari 2023, 20.30 uur, live in de eerste en uitzending) wanneer de laatste hoofdrondewedstrijd tegen Noorwegen in het teken staat van het winnen van de poule en daarna de eerste zwaargewicht in het Dit WK-kampioenschap wacht op het Duitse team.

Gislason: “Zo mooi”

“Het bereiken van de kwartfinales was heel belangrijk. Het is heel fijn om je zo vroeg te kwalificeren.”zei bondscoach Alfred Gislason. Hij prees ook bewaker Wolf in het bijzonder voor zijn A.J “Geweldige prestatie. Maar ik moet ook de verdediging prijzen, dat is een geweldige prestatie op het middenveld met Julian Koster en Johannes Jula.”

Met het bereiken van de laatste acht heeft Duitsland zich al verzekerd van deelname aan een kwalificatietoernooi voor de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs. De topscorer van Duitsland tegen Nederland was opnieuw Yuri Knorr met negen doelpunten, gevolgd door Patrick Grotzky met vijf doelpunten.

Oranje hield het maar een kwartier vol

Het Duitse team had in de eerste minuten slechts kleine problemen op weg naar de wedstrijd. Jory Knorr en Julian Coster maakten wat fouten. Maar doordat de verdediging vanaf het begin wakker en stabiel was, keerde het tij snel. Doelman Wolf, die later “Man of the Match” werd genoemd, verstevigde al vroeg zijn grip, onder meer Kai Smits redde de eerste zeven meter van het toernooi – de verdedigingshelft had eerder elf doelpunten gescoord vanaf het punt.

Met een score van 5: 4 kwamen de Duitsers voor het eerst op voorsprong. De Nederlanders waren in het begin koppig. Zoals verwacht leidde de slimme Luc Steins, die 1.72m lang was, vakkundig het Oranje-duel.

Wizard Wolf is als de beste tijden

Maar met keeper Wolf die een solide dag had en met name Koster en Knorr veel beter scoorden dan bij de start, had Duitsland voor rust een welverdiende voorsprong van 15:12. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden speelde coach Alfred Gislason zijn eerste zeven wedstrijden in de eerste helft grotendeels uit. Alleen Kai Hafner op de rechterverdedigingshelft liet de IJslanders af en toe ademen – ook omdat Melsunger deze keer niet de gewenste accenten kon leggen.

Anderen deden het. Naast de uitstekende Wolf vergezeld door Duitse fans “Andy, Andy”gejuich en een indrukwekkend percentage van meer dan 40 procent op geredde ballen, Koster, Knorr & Co. bleven groots spelen.

Verfrissende vreugde en droomdoelen

Dankzij een energieke tussenspurt direct na de pauze stond Duitsland met acht doelpunten achter en nam om 20:12 de leiding – een kleine voorlopige beslissing. Pas in de 39e minuut scoorde Oranje het eerste doelpunt van de tweede periode.

Aan de andere kant hielden de Duitsers niet alleen gelijke tred, maar lieten ze ook zien hoeveel plezier ze momenteel in de zaal hebben met de bal in hun handen. Je ziet bijvoorbeeld in de 49e minuut: Philip Weber scoorde het doelpunt om 26:17 met een assist van Kimba.

Köster: “Het is hartstikke leuk met deze steun”

Aan de andere kant dreef Wolf de Nederlanders tot wanhoop met zijn reddingen van wereldklasse. Gislason liet zijn vaste nummer één speler gedurende deze tijd spelen. De tweede doelman van Duitsland, Joel Perlem, bleef buiten.

Duitse fans vierden feest lang voor het laatste fluitsignaal in de Katowice Arena “O, wat mooi”-Veranderingen. Steun het team voelt ook. “Het is erg leuk om voor zoveel Duitse fans te spelen”, zegt Julian Koster van Gummersbach. Het toernooi kan langer duren dan de fans en het team verwachten.

READ  Nederland: Een geïsoleerd gezin in Reunewold - De officier van justitie wil de procedure tegen de vader beëindigen