WK 2022: Senegal 0-2 Nederland – Louis van Gaal leidt Nederland naar zege |  sport-

WK 2022: Senegal 0-2 Nederland – Louis van Gaal leidt Nederland naar zege | sport-

tot: Christian Falk, Matthias Marburg, Topas Altschfel, Kai Fieldhaus, Dennis Lamb

Nederland springt naar het WK!

Orangi vocht zich een weg naar een 2-0 overwinning op de Afrikaanse kampioen Senegal in een lange, slopende Groep A-wedstrijd. Omdat onze buren de fout van de keeper laat gebruiken!

84 minuten: Barcelona frenkie De Jong zet alleen voor vanaf de linkerhelft van het veld. De Senegalese doelman Mendy komt naar buiten, maar zeilt langs de bal – en Gakpo kopt de 1-0 binnen!

Alleen de besten kunnen dat Perfecte pas voor Nederland

Bron: ZDF

21-11-2022

Jakpo van PSV Eindhoven redt de openingswedstrijd van het WK van Louis van Gaal, bondscoach van Nederland (71). De voormalige trainer van Bayern München heeft iedereen weer voor de gek gehouden!

En Van Gaal had voor de wedstrijd aangekondigd dat eerste spits Memphis Depay (28/dijbeenklachten) niet op tijd fit zou zijn voor de wedstrijd. Ineens verrast Van Gaal iedereen als hij in de 62e minuut de ster van Barcelona vervangt.

De onverwachte manoeuvre loonde! Met Depay komt er meer vaart in het voorheen lome Nederlandse spel. Kort voor het laatste fluitsignaal bereidt de aanvaller van Barcelona zich voor op de 2-0. Mendy kan een scherp schot van Depay niet opvangen, maar de oud-prof bij Werder Klaassen (nu Ajax Amsterdam) stoft af (90+9).

Tot het eerste doelpunt stonden de Nederlanders, ongeslagen in 16 wedstrijden, iets voor, maar ze zagen er lange tijd fantasieloos en zonder herkenbaar concept uit. De Jong miste de beste kans voor doel (19).

Senegal maakt het de favorieten lange tijd moeilijk en heeft in de 74e minuut een grote kans om op voorsprong te komen! Everton Gay trekt briljant weg vanaf 15 meter. Maar in een heel centraal – Nederland redde doelman Nobert de corner.

Voor aanvang van het WK verklaarde Van Gaal zelfverzekerd: “We kunnen wereldkampioen worden.” Na het laatste fluitsignaal was het duidelijk: maar daarvoor moet nog veel verbeterd worden!

Het geluk van Nederland is verreweg de makkelijkste groep in het toernooi. Orangi zou nu moeten spelen tegen Ecuador (vrijdag, 17.00 uur) en gastland Qatar (29 november, 16.00 uur), die met 2-0 achter stonden in de parallelle wedstrijd.

READ  Nations League woensdag - Lewandowski hersteld, België mag, "Fattal" hongerig