Willbrook behaalt vierde plaats in aftrap WK – meer sport

Olympisch zwemkampioen Florian Willbrook zal op het WK van 17 juni tot en met 3 juli in Boedapest vier wedstrijden afwerken.

Nadat de Olympisch Open Water Kampioen uit Magdeburg naast de 800 en 1500 m vrije slag wedstrijden in het zwembad op 10 km was gezet, verzekerde hij zich ook van een plaats op het startveld voor de ruim 5 km open waterloop. Op de Spanish Open Waters won Willbrook de wedstrijd, die werd aangekondigd als een kwalificatierace. Hij had een spannende race met zijn Oekraïense trainingspartner Michailo Romantschuk.

“Twee hele sterke shows”

“Die twee echt sterke artiesten waren van Florian. We kwamen hier rechtstreeks van een trainingskamp op grote hoogte, waar hij, in tegenstelling tot sommige anderen in de trainingsgroep, tot de laatste dag veel moeite deed, dus het was niet echt op zo’n overtuigende manier verwacht’ De hoofdcoach van het nationale team, Bernd Berkhan, zei: ‘De vier starts van het WK waren vanaf het begin ons plan, dus nu zijn we blij om deze uitdaging in Hongarije aan te gaan.’

In de strijd om de derde plaats won Niklas Fräch (Gelnhausen) net als vrijdag de slotrace over 10 km van Oliver Klimt (Frankfurt) en pakte daarmee de tweede plaats in het wereldkampioenschap voor het Duitse team.

Bij de dames vierde Olympisch kampioene Ana Marcela Kona uit Brazilië ook haar tweede overwinning in Banyoles. In een spannende eindstrijd won Leonie Beck uit Würzburg twee WK-tickets voor Duitsland op de tweede plaats en Lea Boye op de vierde plaats achter Sharon van Rowendahl (Nederland).