WhatsApp: gebruikers moeten dit weten – Messenger verandert in het geheim instellingen

  • VanPhilip Fisher

    Dichtbij

De WhatsApp-programmeurs hebben stiekem een ​​drastische verandering doorgevoerd. Wat gebruikers nu moeten weten.

Mountain View – De centrale functies van de populaire berichtenservice worden keer op keer gebruikt De WhatsApp* verandering. WhatsApp heeft onlangs in het geheim een ​​belangrijke functie opnieuw ontworpen. Net als een brancheportaal Tech Book Blauwe vinkjes onder spraakberichten zijn gemeld in het Change Center. Deze verschijnen vanaf nu alleen als beide partners een bepaalde instelling hebben ingeschakeld.

WhatsApp verandert stiekem belangrijke functies

Een van hen moet opmerken: om het blauwe vinkje, dat wil zeggen de bevestiging van het lezen, onder de spraakberichten te blijven zien, moeten beide WhatsApp-gebruikers de leesbevestiging hebben geactiveerd. Deze instelling kan worden geselecteerd op het tabblad Gegevensbescherming. Als een van de gesprekspartners besluit de leesbevestiging te deactiveren, verschijnt het blauwe vinkje niet meer. Er worden slechts twee grijze vinkjes weergegeven om aan te geven dat het bericht is verzonden en bij de ontvanger is bereikt. Deze verandering is voor hem De WhatsApp* Het lijkt in het geheim te zijn ingevoerd op 11 maart 2021.

Het is mogelijk dat de hashtags in de toekomst niet worden getoond voor degenen die werken zonder leesbevestiging om privacyredenen. Het is niet duidelijk of deze wijziging permanent is of slechts een test. Deze stap is in ieder geval het logische vervolg op de leesoverbrenging. De scheiding van leesmeldingen in spraak en tekst was nog niet consistent. Maar naarmate de privacybescherming veiliger wordt, kan deze wijziging erg populair zijn onder WhatsApp-gebruikers.

Stiftung Warentest beveelt instellingen aan om de privacy te beschermen

Om zijn privacy en gegevens beter te beschermen, raadt Stiftung Warentest WhatsApp-gebruikers aan om enkele instellingen te maken. Elke nieuwe gebruiker moet na het downloaden van WhatsApp eerst een mobiel telefoonnummer, hun naam en eventueel een profielfoto opgeven. Wat helaas niet meteen duidelijk is: iedereen met je telefoonnummer kan ook je profielfoto zien. Om dit te voorkomen is aanvullende voorbereiding vereist.

READ  Super Rush komt op 25 juni naar de Nintendo Switch • Nintendo Connect

Hiervoor moet u de instellingen in de applicatie oproepen. Open hiervoor de app en selecteer de drie puntjes in de rechterbovenhoek. Selecteer vervolgens eerst het tabblad Account en vervolgens Gegevensbescherming. Hieronder heb je een aantal mogelijkheden. Om de zichtbaarheid van uw profielfoto te beperken, selecteert u de profielfoto-optie. U kunt nu beslissen of iedereen, uw contacten of niemand uw profielfoto ziet. ​phfMerkur.de Het maakt deel uit van IPPEN.MEDIA

Lijst met beoordelingslijsten: © Catherine Waibel / dpa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *