Voor de vijfde Europese tijd: FC Freiburg: Dit was de vorige deelname aan de Europa Cup – voetbal

Christian Streiche in de heenwedstrijd in Sevilla 2013 Foto: dpa

FC Freiburg plaatste zich voor de groepsfase van de Europa League, nadat het vorig seizoen als zesde eindigde in de Duitse Bundesliga. Bekijk eerdere inzendingen in de Europese competitie.

De verwachting in Bresgau voor het komende European League-seizoen is hooggespannen. De getrokken concurrenten van Piraeus, Qarbagh en Nantes lijken niet onoverwinnelijk, dus overwinteren in Europa is goed mogelijk. Dit wordt het grootste Europese succes in de geschiedenis van de club, want bij eerdere deelnames, met uitzondering van 2001, liep het niet van een leien dakje. We geven een overzicht van de clip.

Eerste bod mislukt

SCF kwalificeerde zich voor het eerst voor Europese zaken in 1995 met een indrukwekkende derde plaats in de Duitse Bundesliga. In de Europa Cup was er destijds geen groepsfase, maar knock-out wedstrijden uit de eerste ronde. Het Freiburg-team, gecoacht door Volker Fink, ontmoette de Tsjechische vertegenwoordiger Slavia Praag: ze verloren de heenwedstrijd thuis Dreisamstadtion 1: 2 en aangezien ze twee weken later niet meer dan 0: 0 konden krijgen in de heenwedstrijd in Praag, was het al voorbij na de tour First. Topscorer van Freiburg was Jens Todd. Overigens stond Jörg Schmadtke, de huidige sportief directeur van VFL Wolfsburg, in doel.

uit tegen de uiteindelijke winnaar

Zes jaar later, in 2001, stond de club Freiburg voor de tweede keer in de Europa Cup en zorgde voor heel wat opschudding. In de eerste ronde was ze tegen de Slowaakse vertegenwoordiger FK Matador Púchov. Na 0:0 in de heenwedstrijd viel de beslissing in Dreisamstadtion. Smila Coulibaly maakte er na 20 minuten 1-0 van, maar kort na rust kwamen de gasten op gelijke hoogte. Gezien de destijds geldende regel van buitenaardse doelen, leek het erop dat er lange tijd een beroep zou worden gedaan. Maar Ibrahim Tanko schoot Al-Ittihad SCF in de tweede ronde met zijn doelpunt in de 88e minuut.

READ  Herdecke Kleurrijk Lentefestival met Straattheater uit Nederland

Daar stak het team uit Freiburg de Zwitserse grens over naar FC St. Gallen. Ze verloren met 1-0 in de heenwedstrijd met een doelpunt in blessuretijd, maar volgden daarna met een indrukwekkende 4-1 overwinning in St. Gallen. Het begon slecht, want de Zwitser kwam al na acht minuten op voorsprong. Doelpunten van Levan Tskiteshvili en Adil Selim van Vladimir maar Sebastian Kehl na de pauze maakte het perfect voor de derde ronde.

De concurrent was Feyenoord Rotterdam uit Nederland. De heenwedstrijd in Rotterdam werd beslist door een doelpunt van Shinji Oni, die 29 wedstrijden in de Bundesliga speelde met FC Bochum. In een verbluffende tweede leg nam SCF een 2-0 voorsprong met doelpunten van Sebastian Kiel en Georgiër Levan Kobiashvili voordat Rotterdam de 2-2 wist te maken via Van Hooydonk en Leonardo. Rotterdam won uiteindelijk de competitie met een 3-2 overwinning op zijn gast, “De Koep” tegen Borussia Dortmund.

Na de groepsfase is het voorbij

In 2013 speelde de sportclub voor het eerst in de European League. Naast coach Christian Streiche waren er vier spelers uit de selectie van vandaag: Matthias Ginter, Christian Günther, Nicholas Hoeffler en Jonathan Schmid. Nu gespeeld in de groepsfase, waren de kanshebbers Slovan Liberec, GD Estoril en FC Sevilla.

READ  Ondernemersvereniging voert dialoog tussen bedrijfsleven en politiek op in aanloop naar federale verkiezingen

De wedstrijd begon met een 2-2 thuisoverwinning op Liberec, gevolgd door een 2-0 nederlaag in Sevilla. Twee gelijke spelen tegen de Portugees uit Estoril (0-0 en 1-1) verkleinden de kansen op vooruitgang aanzienlijk. In Liberec pakte Breisgauer de enige 2:1 overwinning na doelpunten van Matthias Ginter en Francis Coquelin. In de laatste wedstrijd was FC Sevilla thuis heel sterk (0:2) en was het Europese avontuur voorbij.

Het doelpunt van Petersen is niet genoeg

Voor het laatst gezien tot nu toe in 2017, moest SCF voor het eerst deelnemen aan de kwalificatieronde. Hij kreeg geen groepsoptreden voor Streich’s kant nadat hij was uitgeschakeld door NK Domzale uit Slovenië. De last van de 2-0-nederlaag kon in de terugwedstrijd niet volledig worden hersteld. Hoewel Nils Petersen na 20 minuten op voorsprong kwam, viel het tweede doelpunt ondanks meerdere kansen niet. Naast Petersen was Philippe Lienhardt nu ook speler voor de club uit Freiburg. Met Pascal Stenzel (VFB Stuttgart), Florian Niederlechner (FC Augsburg) en Alexander Schollow (Schalke 04) stonden er ook enkele spelers op het veld die vandaag voor andere clubs in de Bundesliga speelden.

De ploeg van Christian Streiche begint volgende week aan hun Europese reis met een thuiswedstrijd tegen Courabage. Het team en de coach staan ​​klaar om een ​​geslaagde les te schrijven. En de fans zijn in ieder geval vol verwachting.