Voetbal – Speler van Bayern Stanway leidt Engeland naar halve finale – sport

Brighton (AFP) – Het Engelse damesvoetbalteam heeft als eerste op eigen bodem de halve finales van het EK bereikt.

In de kwartfinales in Brighton klopte Engeland pas na verlengingen van Spanje met 2-1 (1-1, 0-0). De Leeuwinnen nemen het nu op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Zweden en België op 26 juli om een ​​plaats in de finale op 31 juli. In de andere kwartfinales staan ​​Duitsland en Oostenrijk, maar ook Frankrijk en Nederland tegenover elkaar.

In tegenstelling tot de drie overwinningen in de voorronde met 14 goals zonder een schot in de roos, had de Engelse ploeg het moeilijk om de sterke Spanjaarden het hoofd te bieden. Het beste favoriete restaurant van het eiland stond op het punt van uitsterven. In blessuretijd was het Georgia Stanway (96e plaats) die naar Bayern München verhuisde, die met haar doelpunt het veld in een gekkenhuis veranderde.

Voor 29.000 toeschouwers in het Brighton & Hove Community Stadium zette Esther Gonzalez (54) de ploeg van Jorge Velda, die in de voorronde met 2-0 van Duitsland verloor, op voorsprong. Ella Tone (84) wist kort voor tijd de gelijkmaker te maken. De middenvelder van Manchester United redde met haar controversiële doelpunt een verdienstelijke extra tijd. De Spanjaarden protesteerden voor doelpunt tegen een overtreding van Alicia Rosso, maar het hielp hen niet. De geweldige kandidaten uit Engeland, 4e in het WK 2019 en 2e plaats in de EK’s van 1984 en 2009, lieten in een geweldige voetbalwedstrijd zien dat ook zij kunnen vechten.

De Engelse bondscoach Sarina Wijmann, die Nederland in 2017 naar de EK-titel leidde, moest tot het einde bibberen toen de Spanjaarden alles naar voren gooiden. Maar uiteindelijk had haar team het geluk aan hun kant, en de wedstrijd verdiende de winnaars niet.