Vierde overwinning van het seizoen: Laurin Heinrich won de zevende race van het seizoen

Vierde overwinning dit seizoen
Laurin Heinrich wint zevende race van het seizoen

In de Porsche Carrera Cup Duitsland is Porsche Junior Lorraine Heinrich (Duitsland / SSR Huber Racing) nog in goede vorm. Op Zandvoort (Nederland) won de Würzburg-coureur zaterdag de zevende race van het seizoen.

“Het is moeilijk in te halen op dit krappe circuit, dus ik pushte meteen bij de start en werd beloond. Het was een hectische race, maar ik kon de veiligheidsonderbrekingen van de auto gebruiken om mijn banden weer op het optimale temperatuurvenster te krijgen”, zegt Henry. . De tweede en derde plaats in de ADAC GT Masters-race gingen naar Larry ten Voorde (Nederland/Team GP Elite) en Bastian Buus (Denemarken/Allied Racing).

De start van de race met 31 van de 375 kW (510 pk) Porsche 911 GT3 Cup was veelbewogen. In de eerste bocht kwamen meerdere auto’s met elkaar in botsing, met een onderbreking van enkele minuten tot gevolg. Kort na het begin van de tweede helft nam Heinrich de leiding na het passeren van het 10e pole racket Forward op de binnenbaan. Ondanks twee etappes van de safety cars liet de 20-jarige zien dat hij de leiding heeft en kwam na 14 ronden als eerste over de finish. Ten Voorde kon de man vooraan niet onder veel druk zetten – de 25-jarige stond hem 0,6 seconde achter Heinrich in zijn thuisrace. “Helaas kwam ik in het begin van de eerste helft niet goed weg, dat was de beslissende factor. In de race kon ik Lorraine Heinrich wel bijhouden, maar ik kreeg geen kans om in te halen”, analyseert Ten Voorde.

Hartog haalt hard in

Buus was blij om het seizoen voor de derde keer op het podium af te sluiten. “Een plaats in de top drie was mijn doel, dus ik ben blij met het resultaat. Ondertussen kon ik dicht bij Larry Ten Fordy komen. Maar uiteindelijk wilde ik mijn plaats op de podium met een ondoordachte manoeuvre”, aldus de Deen. Lukas Grunfeld (GP Elite) van Nederland en rookie Alexander Tauscher (Allied-Racing) eindigden als vierde en vijfde – beide beste resultaten tot nu toe in de Porsche Carrera Deutschland Cup. Jukka Honkavuori (Finland/ID Racing) zag de geblokte vlag op de zesde plaats, maar kreeg na de race een tijdstraf van 30 seconden om een ​​sprong te starten. Na een mooie inhaalrace eindigde Luc Hartog (Nederland/Black Falcon), die vanaf de 16e startte, als zesde. Zijn landgenoot Max van Splonteren (GP Elite Team) eindigde als zevende voor Lorcan Hanafin (Groot-Brittannië/Fach Auto Tech).

Kim Hauschild (HRT Performance) stond aanvankelijk aan de top van de ProAm-rating. De Duitser moest zijn strijdwagen echter vroeg in de opgraving stoppen na een lekke band. Als resultaat versloeg Jan-Erik Sloten (Duitsland / Iron Force Racing by Phoenix) landgenoten Soren Sebring (Black Hawk) en Christoph Langer (Fach Auto Tech) op een parcours van 4.259 kilometer aan de Noordzeekust.

Met zijn overwinning leidt Heinrich de Porsche Carrera Deutschland Cup na zeven van de 16 races met 153 punten. Daarna volgt titelverdediger ten Voorde op de tweede plaats (112 punten), voor Buus (98 punten). Ronde 8 van de Porsche Carrera Deutschland Cup begint zondag om 14.40 uur lokale tijd en wordt live uitgezonden op NITRO op de Duitse gratis tv. RTL Deutschland zendt vanaf 14:15 uur uit vanuit Zandvoort. Fans kunnen de race ook volgen via live-uitzendingen op RTL+ en de Porsche Carrera Cup Deutschland-kanalen op Facebook, YouTube en de Porsche Motorsport Hub.