Twee overwinningen op Spielberg: IronForce Racing Celebration door Phoenix

Twee overwinningen op Spielberg
IronForce Racing door Phoenix viert feest

De winnaar van de derde ronde van de Porsche Carrera Deutschland Cup is Dylan Pereira (IronForce Racing by Phoenix). Luxemburgers pakten zaterdag hun eerste overwinning van het seizoen op de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk.

Dylan Pereira’s derde race van het seizoen was een groot succes: “In het begin bleef ik dicht bij Luke Hartog en slaagde erin kort daarna te passeren. In de laatste etappe drukte ik Lorraine Heinrich opnieuw. Ik kon het me niet veroorloven een fout te maken, maar bedankt naar mijn ervaring bleef ik kalm”, zegt hij. Porsche Junior Lauren Heinrich (Duitsland/SSR Huber Racing) behaalde de tweede plaats in de 375 kW (510 pk) Porsche 911 GT3 Cup. De derde plaats ging naar de Nederlander Luke Hartog (Black Falcon) in de ADAC GT Masters. Jan-Erik Slooten (Duitsland/IronForce Racing by Phoenix) vierde zijn eerste overwinning in de ProAm-klasse.

In het bergachtige landschap van Stiermarken vormde de arena met 32 ​​voertuigen een geweldig decor voor de autosport. Voor het eerst in zijn carrière stond Hartog centraal in de Duitse One-Made Cup. Na slechts twee ronden was er echter een verandering in de leiding. Pereira passeerde de 19-jarige op de binnenbaan. Kort daarna liet ook Heinrich de Black Falcon-piloot achter. Voorin waren er geen inhaalmanoeuvres meer omdat Pereira een voorsprong had en in de latere etappes slim verdedigde. Na 21 ronden won Pereira nipt met 0,23 seconden op Heinrich. “Mijn kwalificaties waren enigszins gemengd sinds de vierde, maar mijn doel was nog steeds op het podium. Eerlijk gezegd dacht ik niet dat ik uiteindelijk voor de overwinning zou vechten”, vat Heinrich van Würzburg samen.

ProAm Class Premiere Victory

Met de derde plaats perfectioneerde Hartog de tweede podiumplaats uit zijn carrière in de Porsche Carrera Deutschland Cup. “Iedereen die als eerste begint, wil natuurlijk winnen. Maar het was belangrijk voor mij om te zien dat ik de snelheid had voor de kopgroep. Voor mij, Dylan Pereira, winnaar van meerdere races op de Red Bull Ring, en Laurin Heinrich , de huidige Porsche Junior-auto. Derde plaats. Het is een fantastisch resultaat”, zei Hartog, die een van de acht coureurs is in het talentteam van één cup. Titelverdediger Larry Ten Fordy (GP Elite Team) kwam als vierde over de finish. De jonge mannen Maurice Schoring (Nederland/SSR Huber Racing) en Bastian Buus (Denemarken/Allied Racing) kwamen achter de Nederlander. De Duitser Michael Amermüller (SSR Huber Racing) eindigde de race op de zevende plaats, voor Rudy van Buren (Nederland/Huber Racing).

Er was een première overwinning in de ProAm-klasse. Jan-Erik Slooten won voor het eerst zijn klassement op een Formule 1-circuit met een lengte van 4.318 km. “Direct na de start zag ik een gat om Carlos Rivas te verslaan. Dat was gelukt en het was beslissend. Samen met de eerste plaats van Dylan Pereira is de dubbele overwinning een enorm succes voor ons team”, aldus de populaire YouTuber. Georgi Donchev (Bulgarije/Hupper Racing) en huidig ​​ProAm-kampioen Carlos Rivas (Luxemburg/Black Falcon) pakten de andere twee plaatsen op het ProAm-podium.

De vierde race van het seizoen in de Porsche Carrera Deutschland Cup begint zondag om 14.30 uur lokale tijd. De 17-jarige Schoring staat voor het eerst centraal. Heinrich (70 punten) start als lijstaanvoerder vanaf de tweede plaats. NITRO toont de race live op de gratis Duitse tv en doet verslag van de Red Bull Ring vanaf 14.30 uur. De race wordt ook live uitgezonden op RTL+, het Porsche Carrera Cup Deutschland-kanaal op YouTube en op de Porsche Motorsport Hub.