Turkije verrassingen Nederland | Sport binnen / buiten

WK-kwalificatie – Wereldkampioen Frankrijk kwalificeert zich niet voor het volgende WK in Qatar, met een 1-1 gelijkspel tegen Oekraïne. Voor Thomas Haberley was Estland een groot succes.

De Oekraïners, onder leiding van coach Andrei Shevchenko, leden afgelopen oktober de grootste nederlaag in hun geschiedenis in het Stade de France. Na vijf goede maanden na 7: 1 weerstonden de Oost-Europeanen de druk op hetzelfde punt. Alleen Antoine Griezmann overwon de collectieve verdediging van de bezoekers met een goed schot in de 19e minuut, na rust maakte een scheef schot een van de zeldzame Oekraïense aanvallen gelijk.

De tweede wedstrijd van deze groep met Frankrijk eindigde in een gelijkspel. De Finnen, bevriende tegenstanders van Zwitserland, speelden woensdag 2-2 tegen Bosnië en Herzegovina. Servetias Miroslav Stefanovic maakte het tweede doelpunt voor de Bosniërs. Met Sandy Lovric was woensdagavond de tweede speler in de Premier League beslissend: Lugani scoorde het doelpunt in de 1-0 overwinning van Slovenië op Kroatië, de nummer twee van het WK.

Voor Thomas Haberley was het een brute 2: 6 nederlaag in de eerste wedstrijd als bondscoach van Estland tegen Tsjechië. De 46-jarige Zwitser moest improviseren bij zijn debuut in Lublin, Polen. Hijzelf en zijn verschillende spelers moesten tien dagen in quarantaine vanwege zijn besmetting met het Coronavirus. Het onervaren Estse team en de behoeftige compound namen het initiatief, maar kregen in de 56e minuut zes doelpunten tegen, waarvan drie van het Engelse legioen Thomas Sosik. In de andere wedstrijd van Groep E versloeg België Zwitserland in het Europees kampioenschap voetbal, achterstand dankzij doelpunten van Kevin De Bruyne, Torgan Hazard en Romelu Lukaku, met een 3-1 overwinning.

READ  Zoe Osterhoff reist naar Nederland en leert van de wereldkampioen

Turkije, dat in de voorronde van het EK in juni ook tegenover Zwitserland staat, verraste Nederland in Istanbul. De 35-jarige Turkse veteraan Burak Yilmaz scoorde een hattrick om met 4-2 te winnen. De vooraanstaande Franse aanvaller Lille scoorde zijn eerste twee goals en leverde een prachtige vrije trap voor het eindresultaat nadat Nederland in minder dan twee minuten met twee goals binnen een kwartier voor tijd naderde met 3-2.

Europees kampioen Portugal vierde hun 1-0 mini-overwinning op Azerbeidzjan in ballingschap in Turijn dankzij een eigen doelpunt in de 36e minuut Cristiano Ronaldo had pech in zijn geadopteerde huis.

Telegrammen en tabel:

Groep A.

Portugal-Azerbeidzjan 1: 0 (1: 0)

Turijn (ITA). SR Siebert (Duitsland) Het doel: 37. Medvedev (omgekeerd doel) 1-0.

Servië-Ierland 3: 2 (1: 1)

Belgrado. SR Massa (ITA). Doelen: 19. Bruin 0-1. 40. Vlahovi 1: 1. 69- Mitrovic 2: 1. 75- Mitrovic 3: 1. 86. Collins 3-2. Opmerkingen: Servië zonder Nikolic (Basel / alternatief).

Groep D.

Frankrijk-Oekraïne 1: 1 (1: 0)

Saint-Denis. SR Stieler (Duitsland) Doelpunten: 19. Griezmann 1-0. 57. Kimbembe (doelman) 1: 1.

Frankrich: Loris; Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez; Coman (63. Dembélé), Kanté, Rabiot, Mbappé (77. Martial); Griezmann, Jerrod (63. Pogba).

Finland-Bosnië en Herzegovina 2: 2 (0: 0)

Helsinki. SR Sidiropoulos (GRE). – Doelpunten: 55. Pjanic (strafmarge) 0: 1. 58. Pukki 1: 1. 78. Pukki 2: 1. 84 Stefanovic 2-2. Notities: Bosnië en Herzegovina met Stefanovic (Servet / tot 89e plaats).

Groep E.

België-Wales 3: 1 (2: 1)

Lovin. SR Cakir (TUR). – Tor: 11. Wilson 0: 1. 23. De Bruyne 1: 1. 28. Thorgan Hazard 2: 1. 73. Lukaku (verkeerde strafschop) 3: 1.

READ  Een glimp van de achtste finales - Frankrijk ontmoet Polen - Australië daagt Argentinië uit - Sport

Estland-Tsjechië 2: 6 (1: 4)

Lublin (Polen). SR Papapetrou (GRE). – Gescheurd: 12. Sabinin 1: 0. 18. Sik 1: 1. 28. Barak 1: 2. 32. Soucek 1: 3. 43. Soucek 1: 4. 48. Soucek 1: 5. 56 – Yankto 1: 6. 86. Enlight 2: 6.

Groep G.

Turkije-Nederland 4: 2 (2: 0)

Istanbul. SR Oliver (Engeland) Doelpunten: 15. Yilmaz 1-0. 34. Yilmaz (verkeerde penalty) 2-0. 46- Calehanoglu 3-0. 75- Klassen 3: 1. 76. De Young 3-2. 81. Yilmaz 4: 2. – Opmerkingen: 94. Cakir (Turkije) houdt een straf vast van Debay.

Gibraltar – Noorwegen 0: 3 (0: 2)

Tarek berg. SR Strukan (CRO). – Rip: 43. Sorloth 0: 1,45. Thorstvedt 0: 2,57. Svenson 0: 3.

Letland-Montenegro 1: 2 (1: 1)

Riga. SR Durieux (LUX). Doelen: Mechanics 40 1-0. 41 – Jovi 1: 1. 83- Jovi 1: 2. – Opmerkingen: Letland met Os (Lugano) en Oldrikis (Sion / 81st).

Groep H.

Cyprus 0-0 Slowakije

Nicosia. SR Stawrew (MKD).

Malta-Rusland 1: 3 (0: 2)

Ta Gale. SR Kjaesgaard (DEN). – Gescheurd: 23. Djuba 0: 1,35. Fernandez 0: 2,56. Mbung 1: 2 90. Sobolew 1: 3.

Slovenië-Kroatië 1: 0 (1: 0)

Ljubljana. SR Lahoz (ESP). Doelpunt: 15. Lovrich 1-0. Opmerkingen: Slovenië tegen Lugano (Lugano / 87e) en Kramer (Zürich / 69e)