Testwedstrijd: Al-Ittihad dames verliezen helaas: 1: 2 in Nederland – sport

De Nederlandse Aniek Nouwen (vleugelverdediger) verliest het kopduel tegen Alexandra Popp. Foto: Maurice Van Steen / ANP / dpa Foto: dpa

Duitse voetballers verloren hun eerste zuurproef ter voorbereiding op het seizoen 2022. De DFB heeft lange tijd goed Europese kampioenen uit Nederland verkocht. Uiteindelijk werd een verdedigende fout beslist.

Finlo-Clara Paul had een stenige uitdrukking, haar teamgenoten schudden onbewust het hoofd: het Duitse vrouwenvoetbalteam miste een sterk resultaat tegen Europees kampioen Nederland door een groot aantal gemiste kansen.

Na twaalf opeenvolgende internationale successen verloor Duitsland opnieuw. De ploeg van bondscoach Martina Voss-Tecklenburg moest in Venlo een nederlaag toegeven aan de favoriete Nederlandse vrouwen in een verhouding van 1: 2 (1: 1).

Jackie Groenen zette de gastheren in de 16e minuut op voorsprong na een coverfout. Laura Freelang (44) wist met haar vijfde treffer in haar vierde interland voor het einde van de eerste helft een verrassend gelijkspel te scoren. Daniel van de Donck (60) scoorde een doelpunt voor Nederland om opnieuw de leiding te nemen. De nummer twee van de Wereldbeker won ook het drielandenentoernooi waarin de twee teams wonnen tegen België.

“Na ons doelpunt was er op alle vlakken een toename. Als ik zie hoeveel kansen we in de tweede helft creëerden, moeten we onszelf gewoon belonen”, aldus Voss-Tecklenburg, bondscoach van de nationale ploeg. Je mag het niet verliezen. “

READ  Achtergrond: Waarom boeren in Nederland protesteren - Nieuws

Kapitein Alexandra Pope brengt nog steeds een eerbetoon aan haar teamgenoten. “We toonden een heel goed humeur nadat we ons de eerste 40 minuten hadden verslapen,” zei ze. Een van hen was erg negatief. “Maar toen speelden we heel goed. Het had natuurlijk meer kunnen zijn, de kansen waren er.”

Voss Tecklenburg voerde vijf wijzigingen door in de basisopstelling ten opzichte van de 2-0 overwinning op België afgelopen zondag. Ongepland moest ze afzien van Marina Hegering, die door spierproblemen niet kon opbouwen. Dit torpedeerde ook de beoogde verdedigingsformatie. Lena Latwin heeft een nieuwe rol gespeeld in de centrale verdediging met Lena Oberdorf, en Sophia Kleinhorn heeft voor het eerst sinds augustus vorig jaar de buitenste verdediging en Sarah Dorson op zich genomen.

En deze verdediging moest hard werken. Je kunt zien dat spelers nog nooit samen hebben gespeeld in deze formatie. Coördinatieproblemen, evenals met het middenveld, gaven Nederlandse vrouwen een groot aantal eersteklas kansen. Jill Rourd raakte vier minuten later de lat.

Frohms werd al na negen minuten opnieuw uitgedaagd tegen Roord, net als later tegen Vivianne Miedema en Martens (35) en tegen Lieke Martens en van de Donk (42). Op dat moment voelde het Bundesliga-team zich niet op zijn gemak in de wedstrijd. De ballen gingen snel verloren, de Duitse spelers bewogen heel langzaam.

READ  Hertogin Meghan en Prins Harry: Netflix- en Spotify-deals komen tot stand

Maar plotseling keerde het tij. Na de interactie tussen Alexandra Pope en Senga Hoth was de speling in het midden volledig vrij en verslagen door de Nederlandse invaller Liz Cope.

De Duitse spelers namen hun nieuw verworven vertrouwen in de tweede helft mee. Onder gewelddadige druk werd de bouwwedstrijd van de tegenstander verstoord en verloren de Nederlandse vrouwen de bal. De vlucht van stewardessen bleef gevaarlijk. Ook na opnieuw achterstand bleven de Duitsers actief en kregen ze twee grote kansen dankzij invaller Leah Schuller (69).

© dpa-infocom, dpa: 210224-99-579861 / 5