Sven Kramer komt niet in aanmerking voor het EK allround en kan de titel | niet verdedigen skiën

Dat was niet genoeg om een ​​van de twee beschikbare startkaarten te forceren in het gecombineerde klassement van de 1.500 en 5.000 meter. Kramer eindigde zaterdag als tweede op de 5.000 meter.

Patrick Roest won de 1.500 meter in 1.43,79. De winnaar van de 5.000 meter was 0,06 seconde sneller dan teamgenoot Thomas Kroll. Olympisch kampioen Kild Noyce eindigde op de derde plaats met de snelste tijd: 1.44.68. De top 3 kreeg een afstandskaart voor het WK in Heerenveen medio februari.

Wesly Dijs (1.45.03) en Louis Hollaar (1.45.24) mogen als nummer 4 en 5 van de kijkcijfers verder deelnemen aan twee edities van de World Cup in Heerenveen in januari.

Vriend

Ik kom er niet voorbij, zei Kramer, maar de lol is anders. wij. “Dit was geen goede afstand van 1500 meter en ik ben natuurlijk teleurgesteld. Ik had ook een heel moeilijke rit tegen Thomas Kroll. Je weet dat hij altijd hard begint en daarom probeerde ik me op mezelf te concentreren. Ik wilde 3 goede ronden rijden, maar dat gebeurde niet. Het werkt echt. “

Kramer gaf toe dat hij de dag ervoor misschien “behoorlijk versneld” was over de 5.000 meter. Met de observatieronde eindigde hij de race met een tijd van 6.12.57 en achteraf gezien was hij niet ver achter op de concurrentie. ‘Ik heb zaterdag al zoveel ruimte gekregen. Of ik er spijt van heb? Nou, ik kan er niets meer aan doen. Het is absoluut vervelend.’

Maandag wil Kramer starten met de 10.000 meter race in Telef. “Maar nu ga ik me volledig focussen op de 5.000 meter op de wereldkampioenschappen. Dat is nu het belangrijkste voor mij. Ik weet dat ik nog kan strijden om de wereldtitel.”

READ  Designer Outlet Roermond opent met trots twee nieuwe winkels

‘wat jammer’

Door afwezigheid van Kramer is Rust een grote favoriet. “Het is jammer dat hij er niet was”, zei de drievoudig wereldkampioen. “We maken elkaar altijd beter, in de training en in wedstrijden. Ik vind het altijd heerlijk om Sven daar te hebben.” Met Roest al op zijn plaats, mogen Marwin Talma en Marcel Busker meedoen aan het allround EK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *