Sport: Frankrijk maakt een perfecte start van de kwalificatie, Nederland stomverbaasd

In de eerste helft hadden de Fransen moeite om kansen te creëren tegen de Ieren. Slechts vijf minuten na het begin van de tweede helft schoot Pavard naar huis over de onderkant van de lat voor het winnende doelpunt. De vleugelverdediger van Bayern München kende een slechte dag in de eerste WK-wedstrijd tegen Australië (4-1) afgelopen november en speelde sindsdien niet meer in Equipe Tricolor. Zijn optreden in Dublin bleek echter de winning streak van Didier Deschamps te zijn. “Ik ben blij voor hem, ook al heb ik hem er niet op ingesteld om doelpunten te maken”, zei de president van het Franse nationale team.

Pavard legde zelf uit dat het doelpunt “fantastisch was voor mij en het team. Maar dankzij Mike’s redding konden we foutloos blijven.” Pavard verwees naar Maignan’s briljante late redding om de gelijkmaker te weigeren na een krachtige kopbal van Nathan Collins. De Milanese doelman, die tegen Nederland een strafschop redde, is de nieuwe nummer 1 na het vertrek van aanvoerder Hugo Lloris.

Zo vierde Frankrijk zijn vijfde opeenvolgende nulzege in WK- en EK-kwalificatiewedstrijden, iets waar de Fransen meer dan 38 jaar geleden voor het laatst in slaagden. Deschamps legde uit: “We kregen geen doelpunten tegen in de twee wedstrijden en scoorden vijf doelpunten. Ik ben erg trots op wat het team in de twee wedstrijden liet zien.” De Fransen gaan in juni verder uit tegen Gibraltar voetbaldwergen en thuis tegen Griekenland.

Nederland speelt in juni het eindtoernooi van de Nations League en keert pas in september terug in de kwalificatiewedstrijden. Er wacht veel werk op Koeman, die in januari aan zijn tweede termijn als coach van Bonds begon na het vertrek van Louis van Gaal. Want na failliet te zijn gegaan tegen Frankrijk, had zijn ploeg maandag moeite om met 3-0 te winnen in de terugwedstrijd tegen Gibraltar, ondanks dat de bezoekers na 51 minuten pas 10 waren. “Ik schrok erg van wat ik zag”, zei hij samenvattend.” Het was een slechte week. Ik heb niet zo’n dag als deze week als teambaas doorgebracht en ik hoop dat het niet nog een keer gebeurt. Het moet snel beteren.” de twee spellen.

READ  Het Zwitserse team tegen Nederland in een externe rol

Nadat Memphis Depay op voorsprong kwam (23 minuten), maakte verdediger Nathan Ake tegen Gibraltar na rust twee goals (50′, 82′). “Het was niet goed, ik ben erg teleurgesteld”, zei Koeman na afloop. “We doen echt niet genoeg”, zei de teambaas. “We moeten fitter zijn.”