Round-up Nations League – ‘Rode Duivels’ testen Orange Miracle – Rapid Rangnick Impact – Sport

Round-up Nations League – “Red Devils” Experience Orange Miracle – Rapid Rangnick Impact – Sport – SRF

Doorgaan naar artikel

Inhoud

• In Groep 4 van de Nations League First Division leert Nederland België op afstand een lesje en wint met 4-1.
  • Oostenrijk verblufte bij het debuut van nieuwe coach Ralf Rangnick en versloeg Kroatië met 3-0.
  • In dezelfde poule kwam Frankrijk thuis met 2-1 op gelijke hoogte met Denemarken.

League A, Groep 4: Nederland domineert buurtduel

• België – Nederland 1: 4

Kevin De Bruyne vond een paar dagen geleden gematigd gemotiveerde woorden over de Nations League dat hij niet echt uitkeek naar deze “glorieuze en onbeduidende vriendschappelijke wedstrijden”. Zijn landgenoten lijken het in ieder geval niet helemaal oneens met deze opvatting. Want soms pronkt Nederland met de Rode Duivels: Steven Bergwijn (40) zette Elftal vlak voor rust op voorsprong. De Belgen sliepen de minuten na rust in slaap: tussen de 51e en 65e minuut maakten Depay en Denzel Dumfries twee keer 4-0. Pas toen probeerde België, met Real Madrid-doelman Thibaut Courtois geblesseerd, de schade te beperken. Een troostgoal van Timothy Castagne (77) werd afgekeurd wegens buitenspel, maar Michy Batshuayi wist in de verlenging toch te scoren.

League One, Group 1: Cornelius verslaat Benzema – Rangnicks droomdebuut

• Frankrijk 1-2 Denemarken

Zo niet Karim Benzema, wie dan? Na een schitterende dubbelpartij met Christopher Nkunko dribbelde de nieuw aangestelde Champions League-winnaar door de Deense verdediging en scoorde 1-0 (51). Doordat kort voordat Kylian Mbappé geblesseerd raakte en kort daarna Raphaël Varane geblesseerd raakte, waren er veel aanwijzingen voor een dure overwinning voor de “Equipe Tricolore”. Maar iedereen die vorig jaar naar het EK voetbal heeft gekeken, weet dat opgeven geen Deense deugd is. En Andreas Cornelius (68) wist de uitslag gelijk te maken. In een waanzinnige slotrit – onder meer na een crush van N’Golo Kanté en een grote kans voor Christian Eriksen – kreeg Cornelius (88) opnieuw het laatste woord.

• Kroatië-Oostenrijk 0:3

Wat Ralf Rangnick zijn team ook bijbracht voor zijn debuut als bondscoach van Oostenrijk: het maakte meteen indruk. Met de intense druk die typisch is voor Red Bull, stelde Oostenrijk de Kroaten herhaaldelijk voor problemen. Omdat Heinz Lindner onoverkomelijk is en het Bologna Legioen Marko Arnautovic (41), na een vriendelijke escorte van zijn tegenstanders, trefzeker scoorde en de 1-0 maakte, hing de verrassing in de lucht bij rust in Osijek. Na het fluitsignaal aan het einde van de eerste helft verhoogden Michael Gregorich (54 minuten) en Marcel Sabitzer (57 minuten) het verschil met 3-0 bij de verraste Oostenrijkers. Zelfs de vervanger van Luka Modric (68) kon de duidelijke overwinning op het veld voor de “Rood-Wit-Rood”, die vorig jaar nog in de tweede klasse reed, niet veranderen.

2e SRF, sportlive, 2 juni 2022, 20:10 uur;