Round-up Nations League – Frankrijk viert eerste overwinning – Nederland dicht bij finale – Sport

• De Fransen behaalden hun eerste overwinning van het Nations League-seizoen met een 2-0 thuiszege op Oostenrijk.
  • De Denen verloren met 2-1 van Kroatië ondanks een droomdoelpunt van Christian Eriksen.
  • In Poule D versloeg Nederland Polen met 2-0, waardoor het zich niet meer kan plaatsen voor de finale.
  • League One, Groep 1: Frankrijk kan het

• Frankrijk – Oostenrijk 2-0

De Fransen hebben het verlangen naar bevrijding vervuld. In de vijfde wedstrijd van de Nations League pakte Equipe Tricolore zijn eerste overwinning. Tegen de Oostenrijkers, voor wie Marko Arnautovic zijn 103e interland speelde en gelijkspeelde met platenspeler Andreas Herzog, was Frankrijk in de eerste helft al de betere ploeg – onder meer de Oostenrijkse doelman Patrick Bentz dirigeerde een overtrap op de lat.

Maar pas na rust vielen de doelpunten in Parijs: Marcel Sabitzer kon de bal in de 56e minuut niet goed pakken, de gastheren profiteerden ervan en Kylian Mbappé scoorde de 1-0. Enkele minuten later maakte Olivier Giroud er 2-0 van met een kopbal (65). Hiermee staat Frankrijk (5 punten) voor op Oostenrijk (4), maar beide teams maken zich nog steeds zorgen over degradatie. De beslissing om te landen wordt zondag genomen, wanneer Frankrijk naar Denemarken reist en de Oostenrijkers de wereldkampioen Kroatië ontmoeten.

• Kroatië 2-1 Denemarken

In Kroatië maakten de Denen niet duidelijk dat ze vervroegd naar het eindtoernooi zouden gaan. De gastheren pakten de overwinning dankzij het snelle doelpunt van de Joker: Lovro Mager, die net als invaller was ingevallen, scoorde de veelgeprezen 2-1 overwinning voor de Kroaten met zijn eerste aanraking van de bal. Nadat Christian Eriksen na een lauwe eerste helft eerder op voorsprong kwam via Borna Sosa (49), zorgde Christian Eriksen voor de gelijkmaker voor Denemarken met een droomdoelpunt vanop afstand om de stand ondertussen op 1-1 te brengen. Dankzij deze overwinning staat Kroatië nu één punt voor op de Denen bovenaan het klassement.

League One, Groep 4: Nederland bijna gekwalificeerd

• Polen – Nederland 0: 2

Voor Nederland was de uitgangspositie perfect: winnen ze in Warschau, dan kan kwalificatie voor het eindtoernooi niet meer worden uitgesloten van het team. De Nederlanders gaven zich over. In de 14e minuut maakte Cody Jako zich zorgen over de 1-0, een uur later verhoogde Steven Bergwijn die naar 2-0. Polen speelde gelijk, vooral na het fluitsignaal aan het einde van de eerste helft, maar ze verdedigden hun intense focus in cruciale situaties. In de aanval deed de omringende ploeg Robert Lewandowski niet genoeg om een ​​derde nederlaag in vijf wedstrijden te voorkomen.

De Belgen zijn de enige ploeg die Nederland op de laatste speeldag omver kan werpen. De Rode Duivels hielden deze kans open dankzij hun 2-1 thuiszege op Wales. Voor de Belgen waren Kevin De Bruyne en Michy Batshuayi de vormende personages: elk scoorde één keer en sloot één keer af voor de ander. Het doelpunt van Kiefer Moore (50) maakte de wedstrijd weer spannend. Het was echter niet genoeg voor Welles om gelijk te maken. De Welshman zit op één punt en kijkt naar de drop.

League C, Groep 1: Geweldige scène in Turkije

• Turkije – Luxemburg 3: 3

Turkije en Luxemburg presenteerden de spannendste wedstrijd van de avond. Drie keer namen vreemden de leiding, drie keer vonden de Turken een antwoord. Ook de slapstick-maatregelen werden niet verwaarloosd. De Turkse verdediger Eren Mali hielp Luxemburg met 1-0 toen ze hun eigen doelman versloegen. Marvin Martins moest uitvallen. Aan de andere kant was Maxime Chanute het tragische personage. Eerst veroorzaakte hij een strafschop (16), na zo’n twintig minuten scoorde hij zijn doelpunt. Dankzij het gelijkspel is Turkije terug in de tweede klasse.