Regie Nederland: zo werk je in een klein kantoor

Uit Nederland.
Kleine en wonderlijke werkwereld: een nieuw fenomeen komt uit Nederland – kleine kantoren. We hebben een van de kleine kantoren geprobeerd.

Huis gemaakt van zilver aluminium – 4,5 m2. En daar besteed ik een halve werkdag aan Vrijstaande werkruimte Zal uitgeven. Vier uur waarin ik de laatste trends uit Nederland onder de loep kan nemen: kleine kantoren.

Twee daarvan staan ​​op Euro Parcs De Zandig in Nederland Naturschutzgebiet Hoge Veluwe Nabij de grens met Noordrijn-Westfalen. Glanzend zilver valt op tussen de bomen, struiken en blokhutten. Er zijn ook piepkleine huizen in de buurt, die al lang bekend zijn in vergelijking met kleine kantoren.

Klein kantoor: 4,5 vierkante meter en veel licht

Ik open de deur van mijn kleine zilveren kantoor. Op het eerste gezicht te zien: het kantoor is, nou ja, heel klein zoals beloofd. Te klein. Het raam beslaat dus het grootste deel van de voorkant van het huis Binnenin veel licht De val en de extreem smalle ruimte is niet overweldigend.

Maar 4,5 vierkante meter is nog steeds 4,5 vierkante meter. De deur ging dicht en ik vraag me af wat ik allemaal moet doen Een halve dag alleen werken Je zou hier moeten doen. Omdat ik echt sociopatisch ben van de pandemie. Al op weg naar het kleine kantoor ontmoette ik bijna niemand.


Gewoon werk. Dus leg je tas aan de kant Zet de laptop aan​ Ik heb genoeg taken. Maar kijk eerst wat beter: het raam zit links, het bureau staat in het midden en dan komt de laatste muur.

READ  Huntelaar denkt aan een training: 'Maar je hebt echt geen plan' | direct

Werken in een klein kantoor: klein maar comfortabel

De inrichting is erg ingehouden, en je zou ook kunnen zeggen dat het praktisch is: ik hang mijn jas over de deurknop. Maar het schuine dak doet dat wel Klein, warm Sean-kantoorOm in de Engelse taal te blijven. Of, om over te schakelen naar Nederlands: gezellig.

Er is er een opgevuld voor het raam Zitting met kussensIk zal het meteen testen. Zacht dus waarom zou je hier niet vandoor gaan? Ik kies er nog steeds voor Houten tafel​ Qua kleur past het Tiny Office-interieur zich aan een vakantieparkpanorama voor het raam in gedempte grijstinten en natuurlijke tinten aan.

Er is een lichte houtachtige geur, een beetje uit een meubelwinkel. Muren en deuren Bedekt met viltIn theorie kunnen ideeën hier overal worden geïnstalleerd. Het is jammer dat ik op laptop moet typen.

Op het vakantiepark: Werk in stilte

Sterker nog, ik heb nog nooit in stijl gewerkt. Maar nog nooit is zo gesloten, gecondenseerd en geïsoleerd gezien. Zelfs ikM Thuiskantoor Ik kon van kamer wisselen in geval van nood en ik was sowieso niet alleen in het open kantoor.

In plaats van stemmen van collega’s, alleen vogels en getjilp Regentonnen op het dak​ Af en toe begint het kacheltje te zoemen. Het wordt warm, ik maak verbinding met mijn gratis wifi en ga aan het werk.

Alleen met jezelf in het kleine kantoor

De eerste vreugde: internet is sneller dan mijn thuiskantoor. En de Schrijf veilig mooi zo. Terwijl ik de eerste regels van dit verslag schrijf en wat foto’s maak voor Instagram – #tinyoffice is een groeiende trend – is het eerste uur al voorbij.

READ  Philipp Schulz Topfoff Beste Duitse Grand Prix -

En ik ben niet de enige, ik kan het Tenminste mijn denken Kijk met een blik naar rechts of een blik omhoog in actie. Hij schrijft op de laptop, zijn rug licht gebogen. Stoelen zonder rugleuning zijn langer dan een uur niet geschikt voor mij.

Na twee uur voel ik een dringende behoefte om te verhuizen en van kamer te veranderen. Ik werd wakker en keek toe. Breek erin. Ik had echt zin in een middagwandeling, het vakantiepark is gelegen Midden in het natuurgebied de Hoge Veluwe​ Ik ben over vijf minuten in het bos. Ik heb tenminste een panoramavenster.

Neem een ​​pauze in de gecapitonneerde ligstoel

Omdat het koel en vochtig blijft, neem ik een stoelpauze en sluit ik mijn ogen. Puur om onderzoeksredenen natuurlijk. Dertig minuten zijn snel voorbij. In theorie zou ik hier kunnen slapenEr is zelfs een rolgordijn. Maar ik moet werken, daarom heb ik mezelf hier opgesloten.

Het goede: afleiding is een beetje lastig in dit ingehouden interieur. Tenzij u uw mobiele telefoon niet opzij legt en ontspant Lange tijd op de bank Of voor altijd uit het raam staren. Ik kan dit allemaal aan. Leuk dat niemand me hier kan zien. Geen enkel kantoor is zo open voor privacy.

Klein kantoor: werken in alle rust

Maar na verloop van tijd voel ik me een beetje eenzaam door de epidemie. Vier uur lang praat ik en zie ik niemand behalve in chat- en videoconferenties, Verlaat het zilveren huis niet​ Tegen het einde van de werkdag loopt een man langs het kantoortje, kijkt gespannen uit het raam en glimlacht.

READ  In Nederland vanwege het uitfaseren van kolen voor de rechtbank

Toen was het weer weg. Intern, na deze geïsoleerde werkdag in het kleine kantoor, klamp ik me vast aan die miniatuurverbinding. Ik zou niet eens zoveel isolement nog eens beschrijven Een thuiskantoor is verplicht Het werd geannuleerd na sluitingstijd. Of ik heb mijn kleine kantoor in de tuin.

>>> Meer informatie over kleine kantoren:

“We merkten al voordat de pandemie uitbrak dat meer mensen daar behoefte aan hadden Veilig werken​ Wendy Plomp van het ontwerpbureau in Eindhoven Dutch Invirtuals, die de interieurs van Tiny-kantoren ontwierp, zegt dat de manier waarop we werken aan het veranderen is.

“Het is fijn om een ​​klein kantoor in het park te hebben of ergens anders rustig”, zegt Plomb. Maar ook in Parken, in stadscentra of in bedrijfsgebouwen Er kunnen kleine kantoren worden opgezet. Ze zijn opzettelijk op een zeer afgeprijsde manier gemaakt. “Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt.”

Bij Euro Parcs zijn Tiny Offices ingericht met als doel om buiten de accommodatie ruimte te maken voor gasten om te werken. “We hebben vaak gasten Werk een beetje tijdens hun vakantie Medewerker Jitske de Weerd zei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *