PSV moet Ajax laten passeren

Eredivisiekampioen Ajax Amsterdam heeft de landstitel gewonnen. In de heenwedstrijd in Eindhoven wonnen de titelverdediger met 2-1 en haalden ze de ploeg rond WK-kampioen Mario Gotze in.

Zelfs een doelpunt van voormalig wereldkampioen Mario Gotze redde PSV Eindhoven niet van de nederlaag in de eerste wedstrijd van de Nederlandse Eredivisie. De ploeg van Roger Schmidt verloor zondag met 2-1 (0-1) van Ajax Amsterdam en moest de koppositie afstaan ​​aan een recordkampioen. Ajax staat nu twee punten voor op PSV Eindhoven, met 48 punten.

Voor lege rijen scoorde Goetze de gelijkmaker (53e minuut) in een partij met weinig hoogtepunten. De voormalig profspeler van Dortmund en München in de Bundesliga maakte pas zijn eerste doelpunt van het seizoen in de laatste kampioenswedstrijd, een 1-0-zege in Groningen.

Ajax won via Nassir Mazraoui (74). Het doelpunt werd betwist omdat niet duidelijk was of de bal eerder over de zijlijn was gegaan in een actie van Daley Blind. Pas na een lange bestudering van videobeelden werd het aantal hits uit Amsterdam geteld. Ajax schoof in de eerste helft op via Brian Proby (34). De 19-jarige, die net op huurbasis was teruggekeerd van Bundesliga-club RB Leipzig, scoorde met een kopbal. Daarna struikelde Robby en moest hij hem vervangen.