PSV Eindhoven aan kop tegen Ajax Amsterdam – Voetbal

In het duel aan de top van de Eredivisie wist PSV Eindhoven naar de top van de ranglijst te springen! Ruud van Nistelrooy versloeg Ajax Amsterdam nipt in ronde 13, maar niet onterecht met 2-1.

Eindhoven, waar ÖFB Corps Philip Moeny en voormalig Salzburg-speler Andre Ramalho spelen, is over het algemeen efficiënter dan de hoofdstad in een snel spel.

Voorsprong in de 23e minuut: PSV Eindhoven komt van links, na een minuut voorzet van De Jong op de goede plek en houdt zijn been ertussen om de 1-0 voor de bezoekers te maken.

Kort voor rust maakte Ajax bijna gelijk: na een hoekschop stuitert de bal voor zijn benen, maar raakt het aluminium pas van korte afstand. Met 1:0 komen de gasten de lounge binnen.

Slechts vijf minuten in de tweede helft maakte PSV Eindhoven er 2-0 van. Na een gebroken hoekschop komt de tweede bal bij De Jong, Gutierrez is sneller in actie dan de Ajax-defensie en schiet de bal in het net.

Video Assistent Scheidsrechter houdt Ajax in de wedstrijd

In de 58e minuut wijst scheidsrechter Danny McKelley naar de strafschop nadat Simons van Eindhoven door Rench werd uitgeschakeld. De videoscheidsrechter zorgt er op het einde voor dat Ajax in de wedstrijd blijft – geen penalty!

Daarna heeft Ajax meer balbezit, staat PSV veilig tegen de bal en voert regelmatig gevaarlijke tegenaanvallen uit. In de 83e minuut maakten de Amsterdammers de wedstrijd weer spannend. Na een voorzet kopt Klassen naar Luca die de bal raakt om te verbinden – 1:2.

READ  De Verenigde Staten komen overeen om Oekraïense piloten op gevechtsvliegtuigen te trainen

Daarna drong Ajax hard aan op de gelijkmaker, maar PSV Eindhoven stond geen doelpunt meer toe. Dankzij deze overwinning versloeg PSV Eindhoven de gastheren en leidt nu het klassement met 30 punten, twee punten voorsprong op Ajax.