Professional League: Herenhockey versloeg Nederland

© 2021 Sportinformatiedienst, Keulen

Sterke optredens van hockeymannen en -vrouwen
© FIRO / FIRO / SID /

SID

Het Duitse nationale hockeyteam voor dames won een heuse duurtest ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio.

Keulen (SID) – Ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio hebben Duitse hockeymannen de eerste duurtest in Nederland met vlag en wimpel doorstaan. In de profcompetitie-wedstrijd om de derde plaats van de wereld boekte de ploeg van bondscoach Qais Saadi een onverwacht 4-2 (2-1) succes. De vrouwen van de Duitse Hockey Bond (DHB) vochten ook hard tegen het Nederlands elftal, maar verloren uiteindelijk in een verhouding van 1: 2.

Het herenteam, een week voor faillissement 1: 6 tegen India, kocht de favoriete Nederlander in een verdedigende positie van moed en toonde zich in de aanval van Constantine Stipe (18, 53), Paul Philip Kaufman (25.) en Marco. Miltkau (38.) IJskoud. “Het voelt geweldig tegen zo’n sterk team”, zei Doppelpacker Staib na de wedstrijd. “We waren sterk in de verdediging en lieten geen tegenkansen toe. We verdienden winnaars.”

Lisa Altenberg (12) bracht de keuze van DHB voor bondscoach Xavier Recinger naar voren, maar na rust draaide de wereldkampioen de wedstrijd om. “Ik denk dat we een hele goede eerste helft speelden en heel goed verdedigden. We sliepen een beetje in de tweede helft, dus het was een zware wedstrijd op het einde”, aldus de Duitse aanvaller.

De volgende ontmoeting met Oranje volgt zondag in Amstelveen voor de damesploegen (14.00 uur) en heren (16.30 uur / DAZN). Over iets minder dan vijf maanden op de Olympische Spelen is er weer een prestigieus duel in de groepsfase. Net als vrouwen wonnen Duitse hockeymannen in 2016 in Rio een bronzen medaille; Dit is ook het doel in Tokio.