Polen verliest van Nederland in Nations League

Polen verloor met 6-1 van België in de Nations League, Nederland won in Wales en Oekraïne won ook in Ierland.

De basis in het kort

• In de Nations League verloor Polen met 6-1 van het sterke België.
  • In het volledige B-elftal versloeg Nederland Wales met 2-1.
  • Oekraïne won met 1-0 in Ierland.

Zelfs het doelpunt van Robert Lewandowski kon de nederlaag van het Poolse nationale voetbalelftal in de Nations League niet voorkomen. Polen verloor 1:6 (1:1) in België.

De aanvaller van Bayern München, die op het punt stond te wisselen, zette zijn ploeg in de 28e minuut op voorsprong, voor rust maakte Axel Witsel (42) gelijk.

Kun je de Nations League serieus nemen?

Middenvelders De Bruyne, Trossard, Dendoncker en Obenda behaalden hun eerste overwinning voor België in de tweede ronde in Brussel.

Het team van Lewandowski had een teleurstellende prestatie, vooral in de tweede ronde. De superieure Belgen herstelden zich duidelijk van hun openingsnederlaag in 1:4 tegen Nederland.

Nederland wint de tweede wedstrijd

Nederland won ook zijn tweede wedstrijd in de First Division Nations League. Oranga wint met 2-1 in Wales. Wales kwam in blessuretijd op 1-1 en Wout Weghorst met 2-1. Het Nederlandse voorbeeld laat zien hoe weinig waarde teams en coaches soms hechten aan de Nations League.

Coach Louis van Gaal riep geen enkele speler in de basis op voor Cardiff, dat vorige week in België van start ging. In die 4-1 zege gebruikte Van Gaal de tenor, waardoor hij tegen Wales vooral voor het B-elftal speelde.

Drie dagen na het vieren van de WK-kwalificatie gaf Wales-coach Robert Page kans op acht titels. Bijvoorbeeld de beroemde Gareth Bale en Aaron Ramsay. Zo werd de wedstrijd een echte belevenis met scoringskansen en visie.

Volkenbond: Oekraïne wint in Ierland

Oekraïne heeft na het missen van de WK-kwalificatie ook een succesvolle start gemaakt in de Nations League. De Oekraïners wonnen in Ierland met 1-0 (0-0).

Victor Zygankov (48e minuut) maakte in Dublin het beslissende doelpunt voor zijn team. Hierdoor klom Oekraïne naar de tweede plaats in zijn groep. Bovenaan de ranglijst staat Schotland, dat met 2-0 (2-0) won van Armenië.

Oekraïne miste afgelopen weekend het WK in Qatar. De ploeg verloor in de finale met 1-0 van Wales.

Meer over dit onderwerp:

Robert Lewandowski, Bayern München, Gareth Bale, coach van Axel Witsel, bepaalt de Nations League-titel

READ  EK Honkbal Onder 23 - Nederland kroont zich in Wr. Europees kampioen Neustadt