Paralympische Spelen: om de intense spellen op het bord te starten

Duitse tafeltennissers kenden een geweldige start op de Paralympische Spelen in Tokio. Rio’s runners-up Thomas Schmidberger (Dusseldorf) en Thomas Bruchelle van Freikenhausen bij Nürtingen, gingen naar de knock-outfase toen het team de eerste set won met twee overwinningen zonder een set te verliezen. Medaillekandidaat Sandra Mikolczyk (Düsseldorf) deed hetzelfde in de startcategorie vier.

Valentin Paus II in Rio (Düsseldorf) was ooit succesvol. De 25-jarige had slechts 16 minuten nodig om de Egyptenaar Ayman Kamal Zenati met 3-0 te verslaan en bevestigde op indrukwekkende wijze zijn ambities in de edelmetalen. De enige nederlaag vanuit Duits oogpunt werd behaald door Julian Wolff (Offenberg) tegen de verpletterende nummer één van de wereld Mao Jingdian (China). De 33-jarige verloor aanvankelijk met 3-0 in de achtste divisie, maar kon bij winst in de tweede set alsnog de knock-outfase bereiken.

Op de eerste dag van de Paralympische Spelen verwijderden Duitse keepers de hindernis voor het behalen van de gouden medaille waar ze naar streefden. Bondscoach Johannes Günther versloeg Turkije woensdag met 6:4 (4:2), maar moest in de slotrit flink rillen.

Michael Dennis maakte met vier spelers Oliver Horaf en Thomas Steiger de doelpunten van de Europees kampioen, die op de Zomerspelen 2016 in Rio al faalde in de kwartfinales. In Tokio wil het ambitieuze Duitse team de overwinning van 21 jaar geleden in Arnhem/Nederland herhalen.

READ  Van der Sar buiten de intensive care - Nederland

“We willen onze beste prestatie laten zien en aan het eind op het podium staan”, zei Renault Ted voor de aftrap. “Het is beter om in het midden te staan ​​en ons volkslied te horen. Dit is onze grote droom.” de gouden missie is donderdag (10:30 uur CET) Oekraïne, de laatste kanshebber op het EK op eigen bodem twee jaar geleden. sid / d b a