Overzicht UEFA Futsal Cup: 19 januari | EURO .futsal

Portugal en gastheren van de UEFA Futsal Championships hebben woensdag hun openingswedstrijd in Groep A gewonnen in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Portugal had al vroeg met 2-0 van Servië verloren voordat het met 4-2 won, terwijl Nederland hun 1-0 achterstand in de eerste helft tegen Oekraïne omdraaide in een 3-2 overwinning. Groep B begint donderdag in Groningen, terwijl Groep A zondag verder gaat in Amsterdam, waar Servië Oekraïne treft en Portugal Nederland.

Servië – Portugal 2: 4

Titelverdediger en wereldkampioen Portugal begon met een overwinning, maar kwam van een achterstand terug tegen Servië, dat drie spelers uit hun 14-koppige selectie verloor. Servië scoorde twee goals in zes minuten toen aanvoerder Marko Percic twee penalty’s scoorde nadat hij snel achter elkaar werd gedropt door Andrej Sosah en Andrea Stoichevsky.

Het was echter 2-2 bij de rust nadat Miguel Angelo Pauleta scoorde en vervolgens Zeke Bani op de bal. Aan het begin van de tweede helft draaiden doelpunten van Afonso Jesus en Thomas Paco de wedstrijd binnen 30 seconden in het voordeel van Portugal.

Belangrijke statistiekenPortugal scoorde ook twee doelpunten in de extra tijd in de FIFA Futsal World Cup-ronde van 16 in de extra tijd en eindigde met 4-2 na een 2-2 gelijkspel.

Nederland Oekraïne 3: 2

Hoogtepunten: Nederland 3-2 Oekraïne

Nederland won ondanks een slechte start voor het eerst sinds 2005 het EK Futsal. Mikhailo Zvares scoorde na 52 seconden een schot voor Oekraïne, maar de gastheren heroverden de gelijkmaker en maakten bijna gelijk aan het einde van de eerste helft toen een schot van Karim Moussaoui de paal raakte van Kirillo Tsbon.

Meer dan drie minuten in de tweede helft nam Nederland plotseling een 2-1 voorsprong toen Walid Al-Saadouni een afstandsschot van Emmanuel Koijk sloeg voordat Mohammed Al-Otaibi een afstandsschot maakte. Said Buzambo sloot de wedstrijd meer dan tien minuten voor het einde van de wedstrijd af, nadat het late doelpunt van Petro Shutorma Oekraïne hoop gaf.

Belangrijke statistiekenAl-Ataybi, die in marketingtoernooien werkte en meewerkte aan het schrijven van het nominatiedossier voor de finale, scoorde zijn veertigste doelpunt met het nationale team.

READ  Nieuw-Zeeland en Australië streven ernaar om begin 2021 een reisbubbel te openen | direct