Overwinning op Macedonië: Nederland bereidt zich voor op Ronde van 16

Status: 06.06.2021 19:52

Acht goals, negen punten na de voorronde – Nederland kan met een grote borstkas afreizen naar Boedapest voor de Ronde van 16. De sportief onbeduidende wedstrijd tegen Noord-Macedonië werd ook een afscheidsbod voor Goran Pandev.

Holland’s 3-0 (1-0) verklaring tegen Noord-Macedonië was een andere. Kijk, lieve Fransen, lieve Belgen, lieve Duitsers – we zijn er nog steeds en op ons best! Het maakt niet uit wie de tegenstander aanstaande zondag (27 juni 2021) in Boedapest is: “Elftal” zou daar de favoriet moeten zijn in de wedstrijd.

In Amsterdam konden de twee ploegen het spel rustig spelen, want het was niets voor hen: Oranje was al groepswinnaar voor de aftrap, terwijl Noord-Macedonië na twee nederlagen de ronde van 16 niet kon halen.

Noord-Macedonië toont enthousiasme en klasse

Desondanks, of misschien juist daardoor, ontwikkelde zich in de Johan Cruijff Arena een zeer levendig en gerespecteerd voetbalspel, waar de underdog zeker accenten legde en zich zeker de helft van de tijd niet voor de favoriet hoefde te verstoppen.

Bovenal was het – zoals aangekondigd – de laatste interland voor Goran Pandev, die in zijn thuisland als volksheld wordt vereerd. Onnodig te zeggen dat de 37-jarige opnieuw wilde schitteren in zijn 122e optreden voor het nationale team en met een overwinning op punten afscheid zou willen nemen van de fans.

‘Oranje’ afscheidsshirt van Pandev

De Nederlanders wilden vijf keer hun rol spelen in het afscheidsfeest van de beste voetballer van het jaar van zijn land, die in 2010 met Inter Milan de Champions League en de Club Cup won. Al voor de aftrap hing er dus een hartelijke sfeer. toen kapitein Georginio Wijnaldum hem bij het kiezen van een stoel het oranje shirt met nummer 122 overhandigde.

Op het veld zag het er een beetje anders uit. Pandev is daar met alle toegestane en soms verboden middelen aangesproken. Niettemin bleven Macedoniërs van nummer 10 zijn grote vaardigheden en ervaring tonen.

Buitenspeldoelpunt en paaltje voor de underdog

Na het eerste schot van Ryan Gravenberch op doel van Ryan Gravenburch, was het Pandev die het eerste sterke spektakel voor de Macedoniërs begon: Ivan Trikovsky speelde een-twee voor Pandev en scoorde het vermeende doelpunt 1-0 voor de buitenpartij (negende minuut) – alleen na videobewijs werd de treffer getrokken: het was Trikovsky buitenspel toen Pandev passeerde.

In de tweeëntwintigste minuut ging een andere klasse van Pandev naar Trajkovsky, dit keer vanaf een afstand van 20 meter. Binnen een ander, opnieuw is er geen doel – pech voor Noord-Macedonië!

Nederland loopt voorop

Over het algemeen kregen de gastheren meer spel en grotere kansen in de eerste helft. Maar ze kregen lange tijd geen duidelijke kans zoals de Macedoniërs. De Duitse WK-kwalificatiewedstrijd warmde zich gedeeltelijk op met acht man in hun strafschopgebied tegen restjes. Zelfs Pandev hielp achterin bij de verdediging en verijdelde in de 18e minuut een kans van Denzel Dumphries.

READ  Van Dujenbod ontmoeting met idool Anderson in het WK: "De grootste wedstrijd uit zijn carrière" | direct

In de 24e minuut is het zover: de droom van de Nederlander in de tegenaanval via Memphis Depay, die met Doniel Mallin 1-0 scoorde na 1-2. De Macedoniërs beweerden een fout op Pandev in de vorige scène. Scheidsrechter Istvan Kovacs (Roemenië) nam het doelpunt in ontvangst. Bijna vijf minuten later was het 2-0 – maar toen Oranje twee keer de kans kreeg, was doelman Stoll Dimitrievsky erbij en kwam het been van de verdediger in de weg van de zijlijn terecht.

Veel slijtage – Noord-Macedonië stort in na de verandering

Het tweede doelpunt, wederom prachtig gespeeld, ving “Elftal” hem kort na de wissel op: dit keer scoorde Wijnaldum (51). Zo werd het verzet onder de Macedoniërs vernietigd. In de 58e minuut volgde Wijnaldum met zijn tweede doelpunt en de kant van coach Frank de Boer creëerde later nog andere goede kansen, waaronder het raken van de lat van Wout Weghorst (67), Jurriën Timbers en Matthijs de Ligts Knaller van een afstand die Dimitrievsky wist te bereiken. houden. (73/88).

Applaus voor Pandev

In de 68e minuut kwamen de gevoelens weer terug: coach Igor Angelovsky, wiens laatste international was, verving Pandev – hij omhelsde de Macedonische Bank volledig en omhelsde de zichtbaar aangeraakte Pandev, die sommige toeschouwers een staande ovatie gaven. Al was het niet genoeg om te winnen of op zijn minst gelijk te spelen: de 37-jarige liet bij zijn vertrek opnieuw een goede wedstrijd zien. Voor hem komt er een einde aan een fantastische carrière na 122 interlands waarin hij 39 doelpunten maakte.

READ  Vakantie Nederland: Het strand is wekenlang gesloten! Hier van alle plaatsen

Die: sportschau.de