Overeenkomst WK-kwalificatie: Nederland naar de top dankzij Debye Gala – Haaland hattrick bij overwinning Noorwegen

Holland-coach Louis van Gaal over Bonds presenteerde zich dinsdagavond in de stemming voor een doelpunt met een enorm uitroepteken tegen Turkije. De wedstrijd werd na de eerste ronde bijna beslist in het voordeel van de grondeigenaren. De oud-professional in de Duitse Bundesliga zette Davey Claassen met een snel doelpunt (de eerste) op voorsprong. Memphis Depay volgde het eerst met een elegant schot (16) en voor het einde van de eerste helft verhoogde het fluitsignaal een strafschop naar 3:0 (38). Turkije vernietigde zichzelf met een gele en rode kaart voor Caglar Söyüncü in de eerste helft (44). Depay maakte met zijn derde doelpunt (54), Gus Till (80) en een nieuwe aanwinst in Dortmund Doniel Malin (90) de Turkse nederlaag perfect. Het doel van Cengiz Ünder Consolation om het 1:6 te maken bracht daar geen verandering in (90+2). Uiteindelijk behaalde Nederland een overtuigende prestatie van drie punten, vergelijkbaar met Noorwegen, in de top van kwalificatiegroep G. Turkije zakte naar de derde plaats na hun eerste nederlaag in de zesde kwalificatiewedstrijd.

Wereldkampioen Frankrijk evolueert meedogenloos richting kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar. Equipe Tricolor versloeg dinsdag Finland met 2-0 (1-0) en consolideerde de voorsprong in Groep D. Antoine Griezmann die terugkeerde naar Atlético werd de matchwinnaar: ten eerste gebruikte de 30-jarige een assist van Real Madrid-ster Karim Benzema om het eerste doelpunt van de avond te scoren (25). Daarna maakte hij na de eerste helft (53 minuten) de 2-0. De volgers van Didier Deschamps hielden niet alleen de nul tegen de Finse rivalen, maar hielden ze ook ongeslagen in de huidige kwalificaties. Als koploper hebben de Fransen nu zeven punten voorsprong op Oekraïne op de eerste plaats. Door de nederlaag zakte Finland naar de derde plaats met vijf punten uit vier wedstrijden, met een doelsaldo ten opzichte van Oekraïne.

READ  HSV: Vanwege het EK U21! Wachten op defensieve hoop Saba Sazonov | sport-

Tik en tik en tik. De Noorse spits Erling Haaland maakte dinsdagavond meerdere keren een doelpunt tegen Gibraltar. De spits van Borussia Dortmund scoorde tegen de underdog en maakte er 2-0 (27′), 3-0 (39′) en 5-1 (90’+1′) van en zette zijn team op weg naar de overwinning. Eerder zette Christian Thorstvedt (23) de Scandinaviërs op voorsprong. Daarna bracht Reece Styche het verschil terug naar 1:3 (43), waarna Alexander Sortloth (59) en Haaland de score opnieuw verhoogden. Het coachingteam van Stale Solbakken vierde hun tweede succes op rij en begeleidde de zegevierende koploper Nederland, die nog steeds gelijk staat. Daarnaast klom Noorwegen op naar de tweede plaats met 13 punten. Gibraltar bleef met nul punten onderaan in Groep G.

Een overzicht van de uitslagen van de avondwedstrijden van de WK-kwalificatieduels:

Ierland 1-1 Servië (0-1)

Bosnië en Herzegovina 2-2 Kazachstan (0-0)

Denemarken 5-0 Israël (3-0)

Oostenrijk 0-1 Schotland (0-1)

Faeröer 2-1 Moldavië (0-0)

Montenegro 0-0 Letland

Kroatië 3-0 Slovenië (1-0)

Slowakije 2-0 Cyprus (0-0)