Opnieuw een nipte nederlaag na verlenging voor het damesteam

Hoofdafbeelding voor het artikel

© Sportverslag

De verhoopte revanche voor de 4-3 nederlaag van gisteren tegen het Gustaaf Adolf College uit de VS bleef uit. nog een keer Het Oostenrijkse nationale team presteerde, liep daarna kort achter een achterstand en moest uiteindelijk in de verlenging een nederlaag toegeven. In februari staat het volgende teamkamp op het programma, waar ze Nederland twee keer zullen ontmoeten.

Net als de vorige dag toonden beide teams snel en aantrekkelijk ijshockey en creëerden ze kansen, aangezien de keepers zich meermaals onderscheidden. Na de eerste tweederde was het 0-0 voordat Alina Heinum door de sluis brak en in de 44e minuut de 1-0 maakte voor Oostenrijk.

Ze bleven vechten op ooghoogte, met kansen voor beide partijen. De laatste minuten van de wedstrijd waren puur drama. De Amerikanen kwamen er als eerste uit via Molly McHugh (55) en Caitlin Holland (56) bezorgden de bezoekers na 55 seconden een 2-1 voorsprong voordat Eva Breiter haar ploeg redde in de verlenging. Hierin heeft het American College met Brooke Power opnieuw het betere einde voor zichzelf gevonden.

De week was echter een groot succes voor het hele team. De nieuwe coach van Alexander Proms heeft veel kunnen testen en vooral laten zien. Met de beste spelers in beide wedstrijden was de kans groot dat ze als duidelijke winnaars van het ijs zouden zijn vertrokken, maar het jonge team had veel ervaring opgedaan.

Aanstaande februari staan ​​de volgende twee oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK Divisie I-A tegen Nederland op het programma. Het WK zelf vindt plaats van 11-17 april 2023 in Shenzhen/CHN, waar het Denemarken, Noorwegen, Slowakije, Nederland en gastland China zal ontmoeten.