Oostenrijk viert de overwinning van de groep: het voetbal van Rangnick schokt niet alleen Nederland

De buitenspeler heeft voor veel opschudding gezorgd: Oostenrijk verblufte voetbalgiganten Nederland en Frankrijk in groep D en schoof als groepswinnaar door naar de achtste finales van het EK. De ploeg van Ralf Rangnick blonk uit tegen Oranje dankzij constante druk en flexibiliteit.

De drie Oostenrijkse fans aan boord van de S-Bahn naar het Olympisch Stadion in Berlijn hadden een voorgevoel. Ze speculeren dat “de Nederlanders vandaag zullen arriveren”, zonder te weten welk tafereel hen binnenkort te wachten staat. Met een score van 3:2 (1:0) versloegen de Oostenrijkse voetballers Elftal in een zenuwslopende wedstrijd en werden op sensationele wijze tot winnaars van Groep D gekroond. Doordat vice-wereldkampioen Frankrijk in de parallelwedstrijd tegen Polen (1:1) de voorsprong uit handen gaf, kwamen ze op gelijke hoogte met Oostenrijk, versloegen Oranje en het Franse team in het klassement en veranderden het slotstadion van dit EK in een rood stadion. , witte en rode feestzone.

Lang na het laatste fluitsignaal klonk het “Oh, wat mooi” uit de massa’s Oostenrijkse fans. Toen de bondscoach kortstondig de trap naast het marathonhek beklom, klonken de gezangen van “Ralph Rangnick” en klonk er een voortdurend applaus. Het is tevens een beloning voor het feit dat de 65-jarige zijn ploeg tactische sturing en indrukwekkend zelfvertrouwen heeft gegeven. En op deze dinsdagavond vooral de tegenstander.

Nederland lijkt niet te weten wat hen overkomt; Ze waren al laat. Via een eigen doelpunt van Donyell Malen, die in de zesde minuut tevergeefs een voorzet van Alexandre Bras wegwerkte en in eigen doel schoot. De hoge intensiteit, de agressieve druk over het hele veld en het meedogenloze rennen van de Oostenrijkers hadden impact: Elfthal kon de eerste twintig minuten geen manier vinden om zich los te maken van de constante druk. Het meest opvallende aan de Nederlandse aanval is lange tijd de helderwitte hoofdband geweest die Memphis Depay droeg.

Red Bull School helpt Rangnick en Oostenrijk

Het valt helemaal niet op dat Rangnick, geheel verrassend, Christoph Baumgartner, de uitblinker in de 3-1 overwinning op Polen, aanvankelijk op de bank zette terwijl ook Konrad Laimer toekeek. Integendeel: de Oostenrijkers dringen voortdurend aan en leggen hun spel op aan de Nederlanders. Al na een kwartier zongen de fans hun kenmerkende gezang: ‘Altijd, opnieuw, opnieuw, opnieuw Oostenrijk’ – wat ook geldt voor de druk waarmee de Oranje-backline en doelman Bart Verbruggen herhaaldelijk gedwongen worden lange ballen te spelen, omdat hij altijd Er loopt iemand naar hen toe. .

READ  Feestelijk feest voor de 50-jarige tweeling van Uden Lippstadt, 12 november 2022, Gütsel Online, OWL live

Natuurlijk profiteert Rangnick van het feit dat een groot deel van de ÖFB-ploeg de Red Bull School bezocht, dat wil zeggen actief was of is in Salzburg of Leipzig voor de miljardenvoetbalprojecten van het bedrijf. Er zijn in totaal acht professionals, waarvan zeven gebruikers. Je weet dus precies wat de bedenker van hun idee, Rangnick, in gedachten had. Aanvaller verdedigen is een onmiskenbaar handelsmerk van Rangnicks voetbal. Wat Oostenrijk ook tegen Nederland liet zien: een absolute winnaarsmentaliteit en het vermogen om met tegenslagen om te gaan.

Eén zo’n incident was er aan het begin van de tweede helft, toen de Oostenrijkers zich lieten verrassen. Dat komt doordat Xavi Simons, die al na 33 minuten in het veld kwam, te veel ruimte in het midden kreeg, dribbelend van het ene strafschopgebied naar het andere en op links passeerde naar Cody Jacobo. De spits van Liverpool beweegt naar binnen en naar rechts, en Patrick Bentz in doel kan in deze 47e minuut niet meer rennen. Wie nu verwacht dat de wedstrijd in het voordeel van de favorieten zal kantelen, heeft het mis.

“Steeds opnieuw, steeds opnieuw Oostenrijk”

Tijdens de pauze lijken Nicholas Seewald, Florian Grealitsch en Maximilian Wobber in overleg te zijn, waarbij ook Patrik Wimmer en Marcel Sabitzer bij het gesprek betrokken zijn. Oranje domineerde de eerste helft van de tweede helft zonder het tweede doelpunt te scoren, voordat de Oostenrijkers in de 59e minuut weer op voorsprong kwamen met hun eerste serieuze aanval na rust. Aan de linkerkant gaan ze op in het strafschopgebied, Grealish geeft een voorzet en Romano Schmid kopt van heel dichtbij binnen. Oostenrijk haalt Nederland opnieuw in op de ranglijst en staat nu op de tweede plaats omdat Frankrijk dankzij de vermomde man Kylian Mbappé in de parallelwedstrijd tegen Polen de leiding nam.

READ  Probleem op het veld na de wedstrijd tegen Duitsland

In de 63e minuut voerde Rangnick drie wissels door. Hij haalde Wimmer, die met de dreiging van geel en rood kampt, onder meer uit het veld, maar bracht in Baumgartner en Leimer een duo binnen die eigenlijk niet meer weg te denken zijn uit de basisopstelling. “Opnieuw en opnieuw, opnieuw en opnieuw, Oostenrijk opnieuw”, zingt het rood-wit-rode team op de tribunes, maar het zijn de Nederlanders die als volgende zullen toeslaan. Wout Weghorst kwam in het veld voor Malen, die een eigen doelpunt maakte, en wordt geacht zijn lichamelijkheid en kracht te gebruiken om ballen midden in de aanval veilig te stellen.

En in de 75e minuut deed hij dat perfect: Weghorst kopte een voorzet het strafschopgebied in naar Depay, die vanaf een meter of tien scoorde en de stand gelijk maakte op 2-2. Maar het feest werd plotseling stopgezet vanwege vermoedens van handbal. In de herhaling werd al snel duidelijk dat Depay de bal niet in de hand had gehad, maar de scheidsrechter werd nog minutenlang onderzocht en scheidsrechter Ivan Krozliak werd gevraagd zelf naar de scène te komen kijken. Vervolgens wijst hij naar het midden van het veld en gaat de aftrap verder voor Oostenrijk.

Een verdedigende kopbal, een uiting van de kracht van Oostenrijk

Het Nederlandse feest was nauwelijks bedaard toen rood-wit-rood opnieuw toesloeg. Terug aan de linkerkant speelt Marcel Sabitzer, nu met de aanvoerdersband, een een-tweetje met Baumgartner en heeft ineens een duidelijke weg naar doel. Hij trekt hard aan zijn linkervoet vanuit een scherpe hoek, Verbruggen heft tevergeefs zijn armen op en Oostenrijk komt voor de derde keer op voorsprong (80). De oranje zwijgt omdat er geen stop meer is bij de marathonpoort.

En net als tegen Polen zeiden duizenden mensen: “Oh, wat mooi, zoiets hebben we al lang niet meer gezien” – hun team stond met dat doelpunt immers ineens eerste in de groep. Robert Lewandowski maakte gelijk uit een strafschop in de parallelle wedstrijd en Oostenrijk haalde Frankrijk en Nederland in. En in de 83e minuut viel de veronderstelde 4-2-stand, opnieuw vanaf links en opnieuw vanuit een scherpe hoek – Baumgartner wist vanaf het korte feestmoment dat hij een halve stap voorsprong had. Buitenspel, geen doel.

READ  Omstreden verandering in supermarkten in Nederland treft duizenden NRW-toeristen

Dit doelpunt zou het spektakel zeker hebben afgesloten, maar de terugtrekking zou de uitkomst van deze wedstrijd niet hebben veranderd. De Oostenrijkers stopten in de slotfase grotendeels met drukken en zakten diep terug op de eigen helft. Een volleykopbal van Weghorst gaat naast, Gakpo trapt de bal niet, en het zelfvertrouwen van Bras was in één scène zo groot dat hij een Nederlandse voorzet op doelman Pentz afvuurde in plaats van hem op de een of andere manier buiten de baan te ruimen.

Voetballers zingen een klassiek lied met fans voor de bocht

De slotact is dan opgedragen aan Sabitzer en Baumgartner, die op de rechtervleugel een paar seconden achter de klok staan ​​totdat de scheidsrechter genoeg heeft gezien en op het laatste fluitsignaal blaast. De Oostenrijkse wisselspelers bestormen het veld omdat ze weten: ze kwalificeren zich niet alleen voor de achtste finales, maar als winnaars van Groep D, voor Frankrijk, Nederland en Polen. Na drie overtuigende optredens die ons de moed zouden geven om de knock-outrondes in te gaan.

Voetballers en fans moeten daar echter geen aandacht aan besteden als ze zich na het laatste fluitsignaal in de hoek verzamelen en Reinhard Fendrichs klassieke lied “I’m from Austria” zingen, dat de Oostenrijkse FA-voetballers begeleidt tijdens dit EK in Duitsland.

De drie fans in S3 richting het Olympisch Stadion hebben al een potentieel duel gehad met de gastheer, waar twaalf Oostenrijkers actief zijn, en staat al op hun radar. Ze gingen er echter van uit dat ze waarschijnlijk de halve finales zouden bereiken als de twee buurlanden zo ver zouden komen. Een blik op de toernooiboom laat echter zien dat ze, als gevolg van de verbluffende overwinning van Oostenrijk in hun groep, elkaar nu alleen nog maar in de finale in Berlijn kunnen ontmoeten. Maar misschien had het trio zo’n scène niet verwacht.