Ook Ducati-rijder Alvaro Bautista zegevierde in de Super Bowl

(Motorsport-Total.com) – Ducati fabriekspiloot Alvaro Bautista heeft de Superpole race gewonnen tijdens het World Superbike Championship in Assen (Nederland). Net als in de eerste race versloeg de Spanjaard Jonathan Rea (Kawasaki) en Toprak Razgatlioglu (Yamaha) (in de uitslag van de race).

Alvaro Bautista vierde zijn zevende overwinning in de achtste race van het seizoen

Wereldkampioen Superbike Alvaro Bautista begon de sprint vanaf pole position. De eerste startrij werd gecompleteerd door Jonathan Rey en Toprak Razgatlioglu. Voor BMW-coureur Loris Paz was de race voor de start voorbij. De Fransman brak met een technisch mankement de formatieronde in.

De start was laat en er was verwarring op de startopstelling. De wedstrijdleider besloot de staat van het circuit te controleren. Reden: de fiets van Buzz verloor vocht tijdens de warming-up.

De raceafstand werd teruggebracht van tien naar acht ronden. De wedstrijd begon om 11.15 uur.

Jonathan Rea neemt de leiding bij de start

Jonathan Rea won de race tot aan de eerste bocht. Alvaro Bautista ging als tweede de eerste bocht in en Tubrak Razgatlioglu werd derde. In de eerste ronde kwam Bautista als beste uit de bus. Maar de wereldkampioen kon niet ontsnappen.

Bautista, Rea en Razgatlioglu trokken iets weg van de rest van het veld. Achter hen vocht Lowes hard om hem in te halen. Axel Bassani (Motocorsa-Ducati), Dominique Aegerter (GRT-Yamaha) en Andrea Locatelli (Yamaha) streden in een groep om de vijfde plaats.

Alvaro Bautista zet zijn winning streak voort

Halverwege de race verhoogde Rea de druk op Bautista. Op de slalom was Rea duidelijk sneller, maar Bautista maakte op de rechte stukken steeds een paar meter goed. Razgatlioglu had moeite om het leidende paar te volgen.

Rea finishte 0,9 seconden achterstand, terwijl Razgatlioglu 1,8 seconden achterstand over de finish kwam. Alex Laws eindigde als vierde, 3,1 seconden achterstand.

Dominique Aegerter op P7, Philipp Öttl alleen op P14

Locatelli eindigde als vijfde in de groep en degradeerde Bassani en Egerter naar de zesde en zevende plaats. De laatste punten gingen naar Works BMW-coureur Scott Redding op de achtste plaats en Honda-coureur Xavi Vierg. Lokaal kampioen Michael van der Mark (BMW) eindigde met lege handen als 10e.

Dominik Eggerter streed voor een top 5-score

Philipp Öttl (GoEleven-Ducati) kon P14 niet inhalen en was 12,0 seconden terug. De Duitser duelleerde met zijn Ducati-merkgenoten Michael Rinaldi (P13, +11,8 s) en Danilo Petrucci (P15, +12,8 s), die eveneens buiten de punten eindigden.

De tweede hoofdrace start om 14:00 uur (tv-overzicht).