Ondanks een 2-0 wedstrijd: Messi leidt Argentinië naar de halve finales

Ondanks een late 2-0-voorsprong bereikte Argentinië na een verhit en verhit duel met Nederland (4-3 op de pennen) de halve finales van het WK.

Leidde Argentinië naar de halve finale tegen Nederland: Lionel Messi.
Getty-afbeeldingen

Vergeleken met de 3-1 overwinning op de Verenigde Staten in de Ronde van 16, voerde de Nederlandse coach Louis van Gaal slechts één wijziging door: Bergwijn startte aanvallend in plaats van de vorige Bremer Klaassen (Bank), dus de basiself was wat aanvallender . in hun nominale richting.

Aan de andere kant was Argentinië anders: coach Lionel Scaloni wisselde na Australië met 2-1 te verslaan, verdediger Lisandro Martinez verving aanvaller Gomez (bank), dus het Zuid-Amerikaanse team begon met een verdedigende verdediging met drie in het midden; De verandering die al plaatsvond in de ronde van 16 vanaf de 50e minuut – met de eerste uitwisseling.

Risicovolle pass van Nobert zonder gevolgen

Het duel met een lange en veelbewogen geschiedenis op het WK – alleen Argentinië tegen Duitsland en Brazilië tegen Zweden (alle zeven keer) speelden zo vaak tegen elkaar – vond plaats voor een duidelijke meerderheid van de Albiceleste-fans.

spel score

Aanvankelijk gekenmerkt door tactiek, ontwikkelde het harde spel zich tot een zeer dramatische strijd met een verdiende winnaar.

2

Doelen en kaarten

0:1Molina (35′)

0:2Messi (73 inch)

Holland

Holland

Neebert3 – J Hout4 van Dyck3,5Oke4 – Dumfries5 Deron5 F. de Jong4Blind5 gakpo5,5 – Bergwijn5,5 Betaal5

READ  Robbie Williams komt naar Landgraaf op Pinkpop 2023

Argentinië

Argentinië

E Martinez1,5 – Romero3 Otamendi2,5 Le Martinez4,5 Molina2,5 acuna2,5 -E Fernández3,5De Paul2,5 McAllister4 – Missie1 Alvarez4

kijkers 88.235

Beide teams voelden elkaar in de beginfase aan, waarbij Argentinië zich wat meer ontwikkelde. De Nederlandse doelman Nobert zorgde voor de eerste kleine opwinding met een zeer riskante pass die Alvarez bijna maakte (8e plaats).

Naarmate het spel vordert, ontwikkelt zich lange tijd een evenwichtige eerste helft met weinig hoogtepunten. Onder de noemenswaardige scènes (31e plaats) waren het eerste duidelijke mislukte schot vanuit Nederland van Bergwijn (24e plaats) en de gele kaart voor overmatige betrokkenheid aan de zijlijn voor Scaloni.

Molina verfijnde Messi’s geniale inslag

Maar door een geniale inslag van Messi kwam Argentinië in de 35e minuut opeens op voorsprong: voor Molina, die naar voren begon, droomde Messi van een prachtige pass op de rand van het strafschopgebied en scoorde ondanks Van Dijks druk langs Norbert om het 1-0 bij de rust. Het doelpunt bezegelde de wedstrijd en Nederland werd actiever, maar duidelijke kansen voor de rust waren er niet, maar vier spelers – twee van beide kanten – kregen gele kaarten in de slotfase, onder wie voormalig Wolfsburg-speler Weghorst. bank.

Van Gaal wisselde bij rust en De Roon en Bergwijn werden vervangen door Kopemainers en Bergwijn. Deze procedure had echter geen positieve effecten. Want Argentinië controleerde de Nederlandse aanvallen zeer goed en stond niet eens schoten van grote afstand op het verdedigende middenveld toe. Uiteindelijk kreeg Messi na de eerste helft de eerste duidelijke kans, met een vrije trap die naast ging (63).

Weghorst maakt het spannend

Een strafschop van Dumfries, die Acuna direct op de straflijn liet vallen, zorgde in de 73e minuut voor 2-0: Messi wist die veilig om te zetten (73e). Het was zijn 10e WK-doelpunt, waarmee hij het niveau van de 35-jarige bracht met Batistuta als Argentinië’s topscorer aller tijden bij WK-finales.

Niets spreekt op dat moment van de Nederlanders, die tot dat moment geen duidelijk doelpunt hadden gescoord. Weghorst, die als invaller inviel, scoorde echter het eerste doelpunt met een kopbal (83). Berges werd kort daarna gered via een zijnet (85′). In de verhitte en soms spannende slotminuten drong Elftal aan op de gelijkmaker. Vrije trap Berghuis vanaf 20 meter tegen de muur (90′), maar seconden voor het einde van iets meer dan tien minuten blessuretijd maakte Oranje een briljante vrije trap 2-2 – Weghorst was er weer (90′ + 11′).!

Wout Weghorst (woensdag)

In de laatste seconde van de blessuretijd scoorde Wout Weghorst (wo) 2: 2.

Zoals 2014: Argentinië koud als penalty’s

In de verlenging werden de zenuwen die ooit zo opborrelden – waaronder een WK-record van 17 gele kaarten – weer merkbaar gekalmeerd. Er was weer een sterke tactiek, zodat er geen waarnemingen waren in het strafschopgebied. Pas aan het einde van de verlenging, toen Argentinië op zoek was naar een beslissing, veranderde dat: Lautaro Martinez miste nipt het doel met een schot dat werd weggewerkt door Van Dijk (114). Di Maria dwong Nobert tot redding met een directe hoekschop (120 minuten), en seconden later faalde Enzo Fernandez van een afstand buiten de paal (121).

Net als bij de laatste WK-vergelijking tussen de twee halve finalisten in 2014, moest een penalty shootout beslissen wie zich kwalificeerde. En opnieuw behielden de Albiceleste de leiding, want Van Dijk en Bergwiss mislukten de eerste twee pogingen van de Nederlander met doelman Emiliano Martinez, terwijl daarna alle Argentijnen – op Enzo Fernandez na – scoorden.

In de halve finales op dinsdag (20.00 uur) treft het Zuid-Amerikaanse nationale team Kroatië, dat in de eerste kwartfinales van het WK Qatar verrassend won van Brazilië (4: 2 op pennen).