Olympia: een overwinningsverjaardag en een droomdoelpunt van Wolfsburg

Nog ongeslagen: Rebecca Blomqvist van de Duitse vrouwenclub VFL Wolfsburg is nog onderweg met de Zweedse groep G op de Olympische Spelen. Op de tweede dag van de wedstrijd wisten de Scandinaviërs Australië duidelijk met 4-2 te verslaan, nadat ze de Verenigde Staten met 3-0 hadden verslagen in Saitama Stadium. Bloomqvist verscheen nooit meer op haar 24e verjaardag Ze slaagde niet alleen in de selectie, maar een voormalige wolf schitterde: Fridolina Rulfo, die deze zomer haar contract na twee jaar in de Autostadt liet aflopen en naar de Spaanse kampioenen en Champions League-winnaars verhuisde, waarbij ze tweemaal scoorde. Wedstrijdwinnaar van het spel. Dinsdag volgt de laatste wedstrijd in de voorronde tegen Nieuw-Zeeland.

Bij de Nederlandse vrouwen vertrouwde coach Sarina Wijmann vanaf de start in de heenwedstrijd tegen Brazilië met Lynn Willems, Dominic Jansen, Gilles Rurd en Shanice van de Sanden op de vier Wolfsburgse vrouwen. Joel Smits stond echter niet meer in de line-up. De Europese kampioenen gingen razendsnel van start, ster Vivian Miedema scoorde drie minuten nadat Wilms haar gaf, maar Debenha maakte na zo’n 25 minuten gelijk. Nadat Midima weer een opmars maakte en wereldvoetballer Marta Brazilië met een penalty terug op 2-2 zette, scoorde Ludmila in de 68e minuut 3-2 voor Zuid-Amerika. Defensiemanager Janssen liet tien minuten later zien dat ze een van de beste vrije ballen in de wereld. de wetenschapper, Hij schoot de bal vanaf 25 meter in de hoek, die doelman Barbara niet kon verdedigen – een droomdoelpunt. In de laatste voorrondewedstrijd treft Nederland dinsdag China.

READ  Tweede etappe Tirreno-Adriatico: snelle overwinning voor de Belgische Merlier, Jungels zonder tijdverlies

Het herenkampioenschap gaat zondag verder zonder deelname van Wolfsburg. VFL-middenvelder Maximilian Arnold werd geschorst voor de Duitse selectiewedstrijd tegen Saoedi-Arabië, omdat hij in de openingsnederlaag tegen Brazilië in geel en rood van het veld werd gedragen. DFB-Tean heeft coach Stefan Koontz nodig in Yokohama (1.30 uur CET /ARD En Eurosport)) Overwinning Om de kans op de kwartfinales te behouden, zal voormalig VfLer Max Kruse aanvoerder zijn als plaatsvervanger van Arnold.