Netwerkopslag – Wat heb ik echt nodig?

Hallo allemaal,

de volgende situatie:
Ik heb momenteel twee externe harde schijven. Ik maak altijd handmatig een back-up van alle gegevens op één harde schijf en kopieer de inhoud vervolgens handmatig naar de tweede harde schijf, zodat ik alles twee keer heb. Ik wil absoluut geen gegevens (foto’s, enz.) kwijtraken.

Ik wil nu via het netwerk documenten kunnen opslaan of back-ups kunnen maken van alle apparaten in huis (laptop, pc, Android-telefoons, enz.). We zijn ook blij dat je de mogelijkheid hebt om er extern toegang toe te krijgen. Idealiter zijn er geschikte software of applicaties voor het apparaat om alles eenvoudig en automatisch te doen. Plug & Play zal hier belangrijk zijn, zonder te hoeven sleutelen of fancy programmeren. Ik heb geen andere eisen.

In deze context verschijnt bijna altijd Synology of QNAP NAS. Je leest ook veel over WD My Cloud. Maar is dit wat ik echt nodig heb?

Het zou voor mij belangrijk zijn dat er ook een back-up van de netwerkopslag wordt gemaakt zodat er geen gegevens verloren kunnen gaan en ik de gegevens ook kan versleutelen. Als ik het echter goed begrijp, is een NAS geen echte back-up. Dus heb ik waarschijnlijk 2 NAS nodig (1x voor gegevensback-up, 1x voor gegevensback-up) of moet ik regelmatig en handmatig een back-up van mijn NAS maken? Is er een NAS die dit automatisch kan doen of is hij dienovereenkomstig geconfigureerd?
Ik zou mezelf willen redden van het constante gedoe met externe harde schijven, gegevensback-up van smartphones vereenvoudigen en automatiseren, terwijl ik tegelijkertijd de kans op gegevensverlies verklein.

READ  Nieuwe video achter de schermen voor TMNT Shredder's Revenge - Hoe update je tijdloos plezier?

Alles moet dan naar de netwerkkast, waar de Ubiquiti-componenten zijn geïnstalleerd.

Bewerken: je hebt geen VM’s of iets nodig. Eenvoudig en gemakkelijk gegevens in het netwerk “veilig” beveiligen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *